Ενότητα Αγρινίου-Μεσολογγίου (και) δια της βυζαντινής μουσικής επιθυμεί ο Αιτωλίας

  • Dogma
αιτωλίας

Την βασιλόπιτα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Αγρινίου «Δαυίδ ο Ψαλμωδός», της  Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας ευλόγησε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός το απόγευμα της Τετάρτης 25ης Ιανουαρίου 2023 στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου.

Ο Ποιμενάρχης Αιτωλίας ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά στους καθηγητές και τους σπουδαστές τονίζοντας, ότι η τέχνη που διδάσκονται και υπηρετούν ανήκει στις ιερές τέχνες που υπάρχουν στη ζωή της Εκκλησίας και υπηρετούν την σωτηρία του ανθρώπου. Η ψαλτική είναι μια αγγελομίμητη τέχνη, αφού το κατεξοχήν έργο των αγγέλων είναι να υμνούν ακατάπαυστα τον Θεό.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε όμως και την αγωνία του να διαφυλαχθεί το ιεροψαλτικό ήθος, το ύφος και η παράδοση που παραλάβαμε, αφού μέσα από την υμνογραφία και την ψαλτική μεταφέρεται το δόγμα της πίστεως, η αλήθεια της χριστιανικής διδασκαλίας και οι αρετές των αγίων.

Επίσης, ζήτησε από τον Διευθυντή της Σχολής, κατά την λήξη του εκπαιδευτικού έτους, οι δύο Σχολές Βυζαντινής Μουσικής Αγρινίου και Μεσολογγίου, να πραγματοποιήσουν κοινή εορταστική εκδήλωση και στο Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι, διατρανώνοντας την ενότητα.

Πηγή:agrinionews.gr

TOP NEWS