Ενθουσίασε τους Τζαμαϊκανούς επισκέπτες η Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Τοπλού

  • Dogma
τοπλού

Το μεσημέρι της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου 2022 ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος υποδέχθηκε στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Τοπλού τον Δήμαρχο Σητείας κ. Γιώργο Ζερβάκη, τον Δήμαρχο του Δήμου Montego Bay της Jamaica Mr. leeroy Williams και τη συνοδεία του, και τον Πρόξενο της Jamaica στην Ελλάδα, οι οποίοι επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στο ιστορικό Μοναστήρι, στο πλαίσιο της ελεύσεώς τους στη Σητεία για την αδελφοποίηση των δύο Δήμων.

Οι υψηλοί επισκέπτες δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την πλούσια ιστορία και παράδοση της Μονής, ενώ δοκίμασαν και τα εκλεκτά βιολογικά κρασιά του μοναστηριακού αμπελώνα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο γευσιγνωσίας οίνου και ελαίου TOPLOU FABRICA.

Επίσης, την ίδια μέρα ο Κυβερνήτης και μέρος του πληρώματος της Τ.Π.Κ. ΡΙΤΣΟΣ του Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποίησαν προσκύνημα στο Μοναστήρι, στο πλαίσιο της παραμονής τους αυτές τις μέρες στη Π.Κ.Ν. ΚΥΡΙΑΜΑΔΙΟΥ Σητείας. Ο Κυβερνήτης παρέδωσε στον Ηγούμενο της Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιο Σκαρβέλη τον θυρεό της Πυραυλάκατου, ενώ εκείνος τους δώρισε αναμνηστικά.

Ο  κ. Κύριλλος συνομίλησε μαζί τους και τους ευχήθηκε η χάρη και η ευλογία της Παναγίας της Ακρωτηριανής να τους συνοδεύουν στην άσκηση των υψηλών καθηκόντων τους για την υπεράσπιση των θαλασσίων συνόρων της πατρίδος μας.

TOP NEWS