Ενθρόνιση Ηγουμένης στην Ι. Μονή Δημιόβης Μεσσηνίας (ΦΩΤΟ)

  • Δόγμα

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας και σε κλίμα πνευματικής χαράς ο Μητροπολίτης προχείρησε και ενθρόνισε Ηγουμένη την Οσιωτάτη Μοναχή Ανθίμη (κατά κόσμο Μαρία) Δαρμάρα.

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022, στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δημιόβης Μεσσηνίας, υπό του Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, πλαισιουμένου από τονΑρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά, Πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολεως Μεσσηνίας, τον Αρχιμ. Νεκτάριο Στογιάννη, τον Πρωτοπρ. Γεώργιο Σχοινά, πνευματικό της Ιεράς Μονής και τους Εφημερίους αυτής.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας και σε κλίμα πνευματικής χαράς ο Μητροπολίτης προχείρησε και ενθρόνισε Ηγουμένη την Οσιωτάτη Μοναχή Ανθίμη (κατά κόσμο Μαρία) Δαρμάρα. Η νέα Ηγουμένη στο λόγο της ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την πατρική του αγάπη προς την αδελφότητα, αλλά και για την τιμή στο πρόσωπό της να την καταστήσει Ηγουμένη του Ιστορικού Μοναστηριού της Δήμιοβας. Συνάμα ευχαρίστησε τις τοπικές Αρχές και το λαό για την συμπαράστασή τους προς την Μονή.

Ο Μητροπολίτης αντιφωνώντας και φανερά συγκινημένος ευχήθηκε τα δέοντα στη νέα Ηγουμένη, τονίζοντας ότι με την έλευση της νέας αδελφότητας η Μονή ζωντάνεψε, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της. Καταλήγοντας προέτρεψε την Ηγουμένη να μεταλαμπαδεύει την αγάπη του Χριστού προς όλους.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι άλλων τοπικών Φορέων.

TOP NEWS