Ενθρονίστηκε η νέα Ηγουμένη της Μονής Βυτουμά – Βίντεο

  • Dogma
βυτούμα

Με Βυζαντινή λαμπρότητα η ενθρόνιση της νέας Ηγουμένης της Μονής Βυτουμά Θεοκτίστης Μοναχής.

Το πρωί του Σαββάτου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων Θεοκλήτου, συμμετοχή δε Ηγουμένων των Ιερών Μονών των Μετεώρων και του γέροντος της Μονής, Αρχιμανδρίτου Νήφωνος Καψάλη (Ηγουμένου της Μονής Μεγάλου Μετεώρου).

Κατά το τυπικό η ενθρόνιση της νέας Ηγουμένης τελέστηκε προ της Απολύσεως, όταν και ο κ. Θεόκλητος, παρουσία και συμμετοχή των Μητροπολιτών π. Αυλώνος Χριστοδούλου και Τρίκκης & Σταγών Χρυσοστόμου, ανέγνωσε τις ευχές και παρέδωσε στη γερόντισσα Θεοκτίστη τον Σταυρό και τη βακτηρία της.

Η νέα Ηγουμένη στην προσφώνησή της σφόδρα συγκινημένη μίλησε για την ιστορία της Μονής, την Παναγία που τη σκεπάζει και τη προστατεύει και για την αδελφότητα η οποία εγκαταστάθηκε τα τελευταία 70 χρόνια και αναστήλωσε εκ βάθρων τη Μονή. Έκανε ειδική αναφορά στις προκατόχους της, Ευφημία, Ευσεβεία και Παρθενία, στον Μακαριστό Μητροπολίτη Τρίκκης & Σταγών Διονύσιο που θυσίασε τα πάντα για το Μοναστήρι, τον πρώην Τρίκκης κ. Αλέξιο και τον Μακαριστό Σταγών & Μετεώρων Σεραφείμ. Ζήτησε δε τις προσευχές όλων για να ανταποκριθεί στη νέα της διακονία προς δόξαν Θεού.

φωτό Δημήτρης Καραγιάννης

Πηγή: trikalavoice.gr

 

TOP NEWS