Εορτασμός Αγίας Κυριακής στα Καμπιά Διρφύων

  • Dogma
αγίας κυριακής

Μέσα στον υπέροχο τόπο της Δημιουργίας του Θεού, κάτω από τους αιωνόβιους πλάτανους και δίπλα στα τρεχούμενα νερά του ποταμού, πανηγύρισε με λαμπρότητα, την ετήσια μνήμη του, το Προσκυνηματικό παρεκκλήσιο της Αγίας Κυριακής στα Καμπιά Διρφύων.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής της Αγίας Κυριακής , Τετάρτη 6 Ιουλίου το βράδυ ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίον προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης – Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ανήμερα της εορτής, Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016, στην ιερά Πανήγυρη προσήλθε ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτη και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό.

αγίας κυριακής αγίας κυριακής

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων 8 Ιερέων και του Διακόνου, ενώ το ιερό Αναλόγιο διηκόνησαν θαυμασιώτατα Ιεροψάλτες της περιφερείας, υπό την διεύθυνση του κ. Γεωργίου Καραγκούνη – Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος.

Πλήθη πιστών προσήλθαν και φέτος στην πανήγυρη της Αγίας Κυριακής, η οποία, ως λαοφιλής, ελκύει τους χριστιανούς στον Τόπο Της, τα οποία είχαν την ευκαιρία και την ευλογία να κοινωνήσουν των Αχραντών Μυστηρίων, αλλά και να ακούσουν τον λόγο του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος προέβαλε τον βίο της Αγίας Κυριακής, ως παράδειγμα ζωής στον σημερινό άνθρωπο, ο οποίος ταλαντεύεται στην πίστη του προς τον Θεό.

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Εφημέριο της Ενορίας, Πρεσβ. Κωνσταντίνο Ξυνογαλά και τους συνεργάτες του για την διοργάνωση της πανηγύρεως, τους αγίους Ιεροψάλτες, αλλά και τους εικονολήπτες της «Βιβλιοθήκης Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄», η οποία εδρεύει στα Οινόφυτα της Βοιωτίας, για την παρουσία τους και την μαγνητοσκόπηση των λατρευτικών εκδηλώσεων, για τις ανάγκες της ψηφιακής πλατφόρμας της Βιβλιοθήκης.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ