Εορτασμός Αγίου Φιλαρέτου στη Μητρόπολη Φθιώτιδος

  • Dogma
φιλαρέτου

Πανηγυρικά εορτάσθηκε την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου  η σεβάσμιος μνήμη του αγίου Φιλαρέτου του Ελεήμονος του και προστάτου των φιλοπτώχων ταμείων της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Στη Θεία Λειτουργία για  την εορτή του Αγίου Φιλαρέτου, που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, παρουσία των Εφημερίων – Προέδρων των Ενοριακών Φιλοπτώχων ταμείων και των μελών αυτών.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης Φθιώτιδος καλωσόρισε τους Αιδεσιμολογιωτάτους Προέδρους και τα μέλη των Ενοριακών φιλοπτώχων ταμείων της Μητροπόλεως μας που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της τοπικής μας εκκλησίας και  αναφέρθηκε εκτενώς στο ευλογημένο έργο της Φιλανθρωπίας σχολιάζοντας τον στίχο του αναγνωσθέντος αποστολικού αναγνώσματος: «ὁ σπείρων φειδομένως φειδομένως καὶ θερίσει, καὶ ὁ σπείρων ἐπ᾿ εὐλογίαις ἐπ᾿ εὐλογίαις καὶ θερίσει (Β΄ Κορ. θ΄ .6) και χαρακτηριστικά ανέφερε:

« Πρώτη Δεκεμβρίου σήμερα αγαπητοί μου πατέρες και αδελφοί και είναι ημέρα που μας πλησιάζει στα γενέθλια του Κυρίου μας αλλά και ημέρα που μας ωθεί να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας στην φιλανθρωπία, στην χριστομίμητο αυτή αρετή της ελεημοσύνης.

Όπου σπέρνεται ο λόγος του Θεού με φόβο, αδυναμία και υποψίες τα αποτελέσματα του θερισμού θα είναι ελάχιστα και όπου σπέρνεται με ευλογία, δύναμη και προσωπικό κόπο και θέληση τότε ο θερισμός είναι πολύς.

Αυτό το συναντούμε κι’ εμείς, όπου υπάρχει φιλανθρωπικό έργο υπάρχουν και έσοδα.

Ο κόσμος σήμερα υποφέρει και πρέπει να βοηθούμε. Ανοίξετε τα ταμεία των φιλοπτώχων και δώστε ελεημοσύνη. Αναζητείστε την κρυφή και αξιοπρεπή φτώχεια και με διάκριση να δίδετε σε όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως διότι όλοι είμαστε παιδιά του Θεού.

Όταν ένα μέλος της Ενορίας πάσχει να βοηθείται από το φιλόπτωχο της Ενορίας του για να συμπάσχουν στον πόνο του όλοι οι Ενορίτες αλλά και να αισθάνονται την χαρά της προσφοράς και της ελεημοσύνης.

Η μεγάλη αρετή της ελεημοσύνης καλύπτει κατά τους αγίους πατέρες πλήθος αμαρτιών και ελευθερώνει την ψυχή του ανθρώπου.

Είστε οι άμεσοι συνεργάτες στο Φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως και παρακαλώ να κινείστε με διακριτικότητα και κάτω πάντοτε από την σκέπη της Εκκλησίας με πνευματικότητα και εκκλησιαστικό φρόνημα. Είθε ο άγιος Φιλάρετος ο ελεήμων να δίδει δύναμη για να συνεχίσετε το έργο σας».

Ο Σεβασμιώτατος επίσης ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους πιστούς για την αναταπόκριση τους στον Έρανο της Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως μας, ο οποίος διεξήχθη από 19 – 26 Νοεμβρίου ε.ε. και ευχήθηκε σε όλους πλουσία την ευλογία του ελεήμονος Κυρίου.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας  ο Ποιμενάρχης μας ευλόγησε τους άρτους υπέρ υγείας και ενισχύσεως πάντων των μελών των ενοριακών φιλοπτώχων ταμείων.

Ακολούθως εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Ναού παρετέθη προς όλους τους εορταστάς μικρά δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού.

img_0052_53 img_0038_67 img_0022_87 img_0014_78 img_0010_81

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ