Εορτασμός Αγίου Συμεών στη Συνοδική Μονή Καλάμου

  • Dogma
συμεών

Με εντολή της Ιεράς Συνόδου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου τον Εσπερινό και την Αγρυπνία στην εορτάζουσα Συνοδική και Σταυροπηγιακή Μονή του Αγίου Συμεών, του Νέου Θεολόγου, στον Κάλαμο Αττικής, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου της Μονής, Πανοσιολ. Αρχιμ. Χριστοδούλου, του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής του Αγίου Διονυσίου Ολύμπου, Πανοσιολ. Αρχιμ. Μαξίμου, Ηγουμένων, Ιερομονάχων και Μοναχών εξ άλλων Μονών της Ελλάδος, του Δημάρχου Ωρωπού, Δημοτικών Συμβούλων και πλήθους πιστών.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού του Αγίου Συμεών, τους ύμνους του οποίου, ως και της επακολουθησάσης Αγυρπνίας απέδωσαν δύο πολυπληθείς Βυζαντινοί χοροί, συνευχήθη και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β΄, ο οποίος και ευλόγησε Πρωθιεραρχικώς την Αδελφότητα της Μονής.

Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής, Αρχιμ.Χριστόδουλος, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β΄ για τη λειτουργική παρουσία του, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε κατ’ αρχάς στις πυρκαϊές του περασμένου Αυγούστου, ειπών μεταξύ άλλων «….εύχομαι μέσα από την τέφρα και τα αποκαῒδια, να ευωδιάσουν και πάλι άνθη, να πηγάσει η γη ζωή και να μην επιτρέψει ο Θεός ξανά βέβηλα χέρια να καταστρέψουν με αυτό τον τρόπο την επίγεια περιουσία του, αλλά και τις περιουσίες συνανθρώπων μας, που με πολλούς κόπους αποκτήθηκαν και κτίσθηκαν …».

Αναφερθείς δε στα πρόσφατα νομοθετήματα, τόνισε ότι «…οι νέοι, που τόσοι πολλοί συνεύχονται απόψε εδώ, γεγονός που αποτελεί ελπίδα για την Εκκλησία και την Πατρίδα, είναι αυτοί που θα δώσουν απάντηση και θα θέσουν στο περιθώριο όσα αυτές τις μέρες νομοθετούνται, γιατί, εν τέλει κριτής των πράξεων και αποφάσεων όλων των ιθυνόντων, είναι ο λαός, προς τον οποίο απευθυνόμεθα».

Ευχαρίστησε, τέλος, τον Ηγούμενο και τους Πατέρες της Μονής και ευχήθηκε η ζωή και η διδασκαλία του Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου και τα συγγράμματα, που ως παρακαταθήκη κατέλιπε στην Εκκλησία, να αποτελούν για όλους πηγή εμπνεύσεως και να μας καθοδηγούν προς τον αναβαπτισμό μας, δια των δακρύων της μετανοίας, και τον επανευαγγελισμό της ζωής μας, διά του μηνύματος της σωτηρίας.

IMG_6052 IMG_6076 συμεών IMG_6041 IMG_6120 IMG_6192 IMG_6029 IMG_6016 IMG_5998 IMG_5996 IMG_5967 IMG_5962

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ