Εορτασμός επετείου «ΟΧΙ» στη Μητρόπολη Κορίνθου

  • Dogma
κορίνθου

Με την δέουσα Εκκλησιαστική τάξη και με κάθε σεβασμό σ’ αυτούς που έχυσαν το αίμα τους, ώστε εμείς να είμαστε σήμερα ελεύθεροι, εορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 και η εορτή της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου την Παρασκευή, 28η Οκτωβρίου 2016, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου.

Στην Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος υπό του ιερατείου της πόλεως Κορίνθου, ο οποίος και κήρυξε τον Θ. λόγο εστιάζοντας στην Ιερότητα και στην Ιστορικότητα της ημέρας, ως και των θαυμαστών γεγονότων που επακολούθησαν, ώστε οι πρόγονοί μας να αποδώσουν την νικηφόρο έκβαση των αγώνων τους για την ελευθερία στην Αγία Σκέπη της Υπερμάχου Στρατηγού.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης προέστη στην Δοξολογία, στην οποία παρέστησαν οι Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές του Τόπου, ενώ την Πολιτεία εκπροσώπησε ο Γ. Γραμματέας Λιμένων κ. Χρήστος Λαμπρίδης, καθώς και πλήθος πιστών. Εν συνεχεία και μετά το επιμνημόσυνο Τρισάγιο στο Ηρώον, στον περίβολο του Καθεδρικού Ι. Ναού του Απ. Παύλου, παρακολούθησε την παρέλαση αισθανόμενος αγαλλίαση για τα νιάτα του Τόπου μας, τα οποία είναι και τα μόνα που μπορούν να μας οδηγήσουν εκτός του αδιεξόδου, στο οποίο έχουμε περιέλθει.

TOP NEWS