Εορτασμός της Υπαπαντής του Κυρίου στην Τήνο

  • Dogma
Υπαπαντής του Κυρίου

Στον Ιερό Ναό της Παναγίας, της επιλεγομένης «Μεγαλομάτας» πόλεως Τήνου,τιμήθηκε με κάθε δέσουσα θρησκευτική λαμπρότητα τη εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου.

Για τον εορτασμό  της Υπαπαντής του Κυρίου  στην Τήνο ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρὀθεος Β΄, με τη συμμετοχή Εφημερίων της ιεράς νήσου.

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρὀθεος Β΄συνεχάρη τον Εφημέριο, Πρωτοπρ. Αντώνιο Φώσκολο, τους Επιτρόπους και τους συνεργάτες του για την επιμέλεια του Ναού και της πανηγύρεως και προέτρεψε τους εκκλησιασθέντες πολυπληθείς Χριστιανούς να είναι δίκαιοι και ευλαβείς, όπως και ο Συμεών, ώστε να ¨υπαντούν» τον Κύριο, και να ζουν αγιοπνευματική ζωή, ώστε αυτή η υπάντηση να γίνεται μέθεξη και ένωση μαζί του.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο κ. Δήμαρχος Τήνου, ο κ. Έπαρχος Τήνου και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Το γεγονός της Υπαπαντής πού εξιστορεί ο Ευαγγελιστής Λουκάς (Β, 22-35) του Ευαγγελίου του, συνέβη σαράντα ημέρες μετά τη γέννηση τού Ιησού. Σύμφωνα με το μωσαϊκό νόμο, αν το πρώτο παιδί της οικογένειας ήταν αγόρι, αφιερωνόταν στο Θεό και συγχρόνως προσφερόταν μία μικρή θυσία από ένα ζευγάρι τρυγόνια η δύο μικρά περιστέρια. Το ζευγάρι υποδέχθηκε στο ναό ο υπερήλικας Συμεών, ο οποίος δέχθηκε τον Ιησού στην αγκαλιά του φωτισμένη από το Άγιο Πνεύμα. Η ολονυκτία της Υπαπαντής στην Κωνσταντινούπολη, τελούνταν στον Ναό των Βλαχερνών, όπου παρευρίσκονταν και οι βασιλείς.

Υπαπαντής του Κυρίου Υπαπαντής του Κυρίου Υπαπαντής του Κυρίου Υπαπαντής του Κυρίου Υπαπαντής του Κυρίου Υπαπαντής του Κυρίου Υπαπαντής του Κυρίου Υπαπαντής του Κυρίου

TOP NEWS