Εορτασμός Τριών Ιεραρχών στη Μητρόπολη Φθιώτιδος

  • Dogma
ιεραρχών

Με την παρουσία της Εκπαιδευτικής Διευθύνσεως του τόπου μας, αντιπροσωπειών μαθητών και εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων και πλήθους πιστών, εορτάσθηκε την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου η Μνήμη των Τριών Ιεραρχών και Οικουμενικών Μεγάλων Διδασκάλων, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, των Προστατών της Ελληνικής Παιδείας και των Γραμμάτων.

Επίκεντρο του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας όπου τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος  του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου  μας κ. Νικολάου.

Στις Ιερές ακολουθίες έψαλλε Βυζαντινή χορωδία νέων, μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας «Γερμανός ο Μελωδός», χοραρχούντος του Διευθυντού αυτής κ. Ανδρέου Ιωακείμ.

Κατά την διάρκεια του κοινωνικού ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Αντινίτσης Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αμβρόσιος Αναστασίου, ανέγνωσε το Μήνυμα της  Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος προς την μαθητιώσα νεολαία, στο οποίο  ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου τονίζουν ότι,  οι μαθητές πρέπει να έχουν τους Τρείς Ιεράρχες ως πρότυπα στη ζωή τους και να θυμούνται, ότι σκοπός της Παιδείας είναι να γίνουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες με σφαιρική γνώση, χρήσιμοι για την κοινωνία, την Πατρίδα και την ανθρωπότητα.

Στο τέλος της  Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης μας ευλόγησε τους άρτους υπέρ υγείας , ενισχύσεως και προκοπής των  μαθητών και των  εκπαιδευτικών.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο κ. Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Θεολόγων του ΚΕ.Π.Ε.Σ.

Ο κ. Ανδρεόπουλος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο των Τριών Ιεραρχών. Τόνισε ότι οι Τρείς Μεγάλοι Πατέρες με λόγια και έργα εδόξασαν τον Θεό και προέτρεψε τους μαθητές να εφαρμόσουν τη Θεία διδασκαλία τους στην ζωή τους,  εκφράζοντας την διαβεβαίωση ότι,  αν όλοι εργαστούμε και συνεργαστούμε για μια καλύτερη παιδεία, όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο στην κοινωνία μας.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαιδεύσεως Στερεάς Ελλάδος κ. Χρήστος Δημητρίου και τους συνεργάτες του για την συμμετοχή τους στη διδακτική Θεία Λειτουργία, καθώς  και τους μαθητές και τις μαθήτριες για την υποδειγματική παρουσία τους στον Ιερό  Ναό και την ευλαβική  μετοχή τους στην Θεία Λειτουργία και μαζί με τις ευχές του για  χρόνια πολλά και  καλή φώτιση προς τους μαθητές  και τις μαθήτριες,   τους  εκάλεσε να έχουν ως πρότυπα,  βοηθούς τους προστάτες τους, τους Τρεις Μεγάλους Ιεράρχες, βαδίζοντας στον δρόμο της μάθησης, της αληθούς πίστεως και της πραγματικής αδελφοσύνης και ανθρωπιάς.

Στον εορτασμό παρέστησαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαιδεύσεως Στερεάς Ελλάδος κ.  Χρήστος Δημητρίου, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως Φθιώτιδος κ. Σπυρίδων Πιλιτζίδης,  ο Αναπληρωτής Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαιδεύσεως Φθιώτιδος κ. Κων/ος Δημητρακάκος,  ο   Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Λαμιέων  κ. Βίβιαν Αργύρη, ο  Οργανωτικός Συντονιστής Εκπαιδευτικού έργου του  Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Στερεάς Ελλάδος κ. Χρήστος Μαρκαντώνης με συντονιστές του Κέντρου, η τ. Βουλευτής Φθιώτιδος  κ. Ελένη Μακρή, Εκπαιδευτικός,    Διευθυντές, Καθηγητές, Δάσκαλοι και μαθητές από  τα Σχολεία όλων των βαθμίδων  της πόλεως με τις σημαίες τους, καθώς  και το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο – Λύκειο της Λαμίας.

ιεραρχών

 

TOP NEWS