Εορταστική εκδήλωση για την Επέτειο του «ΟΧΙ» στη Μητρόπολη Δημητριάδος (βίντεο)

  • Dogma
εκδήλωση

Επιτυχημένη εορταστική εκδήλωση για την μεγάλη Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29/10 στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, από τον φορέα Πολιτισμού της Τοπικής μας Εκκλησίας, «Μαγνήτων Κιβωτός».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν το Χορευτικό Σύνολο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ», το Χοροστέκι Ε.Δ.Ρ.Α.Μ.Ε. και η Χορευτική Ομάδα «ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ», που χόρεψαν λεβέντικους χορούς από ην μεγάλη εθνική μας παράδοση.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος, ο οποίος επεσήμανε ότι «είμαστε το μόνο Κράτος στην Ευρώπη που γιορτάζουμε την έναρξη και όχι τη λήξη του Πολέμου, γιατί, ουσιαστικά σταθήκαμε οι μόνοι που αντιταθήκαμε στο κακό, αντέξαμε και νικήσαμε. Δυστυχώς, όμως, ενώ ήμασταν με τους νικητές, την ώρα που οι άλλοι μοίραζαν τα λάφυρα, εμείς σκοτωνόμασταν μεταξύ μας. Το θαύμα του ΄40 προέκυψε, γιατί υπήρχε εθνική ενότητα, που εκφράστηκε με τον πιο δυναμικό τρόπο,  αλλά και σωστή προετοιμασία. Υπήρχε, όμως και η κοινή πίστη ότι η Παναγιά είναι μαζί μας. Έτσι οι προγονοί μας έγραψαν το Έπος του ΄40. Κι εμείς γιορτάζουμε, για να γνωρίζουν και τα παιδιά μας ότι, όποτε οι Έλληνες ήμασταν ενωμένοι, όποτε είχαμε ηρωικό φρόνημα, όποτε προτάξαμε την πίστη, ως ενοποιό δύναμη, θαυματουργήσαμε…».

Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τους πολιτιστικούς φορείς που συνεργάστηκαν για την εορταστική εκδήλωση και τόνισε ότι η Τοπική μας Εκκλησία εργάζεται για την ενότητα και την συνεργασία όλων στον τόπο μας, με σκοπό την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στον κάθε χειμαζόμενο συμπολίτη μας, σε μια εποχή, που όπως είπε, «ζούμε έναν άλλου είδους πόλεμο».

ekdilosi_28_oxi-3 ekdilosi_28_oxi-2 ekdilosi_28_oxi-4

 

TOP NEWS