Εορταστική εκδήλωση για το νέο έτος στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης

  • Dogma

Όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης και ο Δήμος Πλατανιά οργάνωσαν και φέτος, την ημέρα των Θεοφανείων, εορταστική εκδήλωση για την από κοινού υποδοχή του νέου έτους, στις εγκαταστάσεις της ΟΑΚ.

Όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης και ο Δήμος Πλατανιά οργάνωσαν και φέτος, την ημέρα των Θεοφανείων, εορταστική εκδήλωση για την από κοινού υποδοχή του νέου έτους, στις εγκαταστάσεις της ΟΑΚ.

Την Αγιοβασιλόπιτα της ΟΑΚ ευλόγησε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος, ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, ο Γεν. Διευθυντής της ΟΑΚ κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, οι Βουλευτές Χανίων κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης και κ. Μανούσος Βολουδάκης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Σημαντηράκης, ο Προϊστάμενος της Α/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Ηλίας Ποντικάκης, ο Προϊστάμενος της Β/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Μανούσος Μαραγκάκης και ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Π. κ. Αντώνης Καπνισάκης.

Ο μητροπολίτης Κισάμου, στο σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία του Δήμου Πλατανιά με την τοπική εκκλησία και την ΟΑΚ και απηύθυνε λόγους ελπίδας και ενότητας προς τους τοπικούς άρχοντες. Παράλληλα σκιαγράφησε τις δυσκολίες που περνά ο τόπος μας, μέσα στις οποίες καλούνται οι επιτυχόντες στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα να ενδυναμώσουν τη γνώση που είναι δύναμη.

Επίσης σημείωσε ότι κανείς από όσους δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια Πανεπιστημιακή Σχολή δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτυχημένος, όταν αυτή μας παρέχει πλήθος εναλλακτικών λύσεων. Τέλος, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέλαβαν στην επιτυχία των νέων φοιτητών αρχίζοντας από τους γονείς, τους συλλόγους των καθηγητών, καθώς και τους υπεύθυνους των διοικητικών μονάδων.

Ο κ. Μαλανδράκης αναφέρθηκε στην σημαντική συνεργασία μεταξύ Δήμου Πλατανιά και ΟΑΚ δίδοντας έμφαση στο γεγονός ότι η πρώτη εκδήλωση του έτους επικεντρώνεται στο γενικό προβληματισμό με θέμα την Παιδεία.

Η πρωτοβουλία αυτή, πέρα από την βράβευση των επιτυχόντων σπουδαστών, επιβεβαιώνει και τη σημασία που δίνει ο Δήμος Πλατανιά για το μέλλον της σχολικής κοινότητας στην περιοχή και επεσήμανε ότι οι επιτυχίες των νέων φοιτητών, αντανακλούν στην οικογένεια, το σχολείο τους, τους καθηγητές τους, την τοπική μας κοινωνία.

Από την πλευρά του ο κ. Κων. Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, καλωσόρισε τους παρευρισκομένους στην πρώτη εκδήλωση του Ιδρύματος, η οποία γίνεται με την συνδιοργάνωση του Δήμου Πλατανιά.

Στη συνέχεια ανέλυσε τη σημασία και τους συμβολισμούς που κρύβει η καθιερωμένη κοπή της Αγιοβασιλόπιτας και κατέληξε ότι «Το μαχαίρι της βασιλόπιτας είναι, ίσως, το μόνο μαχαίρι που ενώνει, δημιουργεί μοιρασιά και κοινό τραπέζι, αντί να χωρίζει τους ανθρώπους. Και η καλύτερη χειρολαβή του είναι η αγάπη. Τί θα αξίζει μία νέα χρονιά που δεν θα υπάρχει έγνοια για το έλλειμμά μας σε αγάπη, σε ενότητα, και σε δημιουργικότητα; Πρέπει να μείνουμε κι αυτή τη χρονιά ενωμένοι ως κοινωνία, να μην δώσουμε τόπο στις ακραίες αντιπαλότητες και στο σαράκι της διχόνοιας. Για το καλό του τόπου μας, της Κρήτης μας, της Ελλάδας και του κόσμου ολόκληρου».

Ακολούθησε βράβευση των επιτυχόντων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, που κατάγονται από τον Δήμο Πλατανιά.

Στην όμορφη αυτή εκδήλωση παραβρέθηκαν Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Πλατανιά, εκπρόσωποι τοπικών και πολιτιστικών φορέων, καθώς και πολύς κόσμος, συγγενείς και φίλοι των βραβευθέντων σπουδαστών.

Ακολούθησε παραδοσιακό κέρασμα, κατά τη διάρκεια του οποίου οι συγκεντρωθέντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές για ευλογημένο και ειρηνικό το νέο έτος.

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ