Εορταστική εκδήλωση για τους Φοιτητές της Θεσσαλιώτιδος

  • Dogma

Εορταστική εκδήλωση για τους νέους των κατηχητικών, τους φοιτητές και της φοιτήτριες πραγματοποιήθηκε στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος.

Την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016 στις 12 το μεσημέρι, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, υποδέχθηκε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες της Ιεράς Μητροπόλεώς στην αίθουσα του Θρόνου στο Επισκοπείο, τους ευχήθηκε για την νέα χρονιά και έκοψε την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα.

DSC04525_Custom

DSC04531_Custom

DSC04545_Custom
Την οργάνωση της εκδήλωσης είχε το Γραφείο Νεότητος με τον υπεύθυνο π. Παναγιώτη Καλλιώρα.

 

Στο Γραφείο Νεότητας υπάγονται τα κατηχητικά και οι κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως. Οι Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων βρίσκονται στο χωριό Νεοχώρι του Δήμου Πλαστήρα, στο Νομό Καρδίτσας, σ’ ένα φυσικό εξώστη, σε πλαγιά βουνού πάνω από την περίφημη λίμνη Νικολάου Πλαστήρα. Βρίσκονται σε υψόμετρο 900 μ. περίπου και απέχουν από την πόλη της Καρδίτσας 37 χλμ. Δημιουργήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ΄70 από τον μακαριστό Μητροπολίτη πρ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρό Κωνσταντίνο. Γιά μεγάλο χρονικό διάστημα, μεταξύ των δεκαετιών 1980-1990 είχαν ενοικιασθεί σε ιδιώτη. Το 1999 όμως περιήλθαν και πάλι στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος. Από το 2000 μέχρι και σήμερα λειτουργούν χωρίς διακοκή υπό την αιγίδα της Ι. Μητροπόλεως.

TOP NEWS