Εορτάζει ο ι. ν. Αγίου πολυκάρπου Μενεμένης Θεσσαλονίκης

  • Dogma
πολυκάρπου

Ο ιερός ναός του Αγίου ιερομάρτυρος Πολυκάρπου, επισκόπου της μαρτυρικής και αλησμονήτου Σμύρνης άγει την ετήσια πανήγυρή του στις 22 και 23 Φεβρουαρίου.

Οι διακονούντες σ΄αυτόν με πρώτο τον ιερέα οικονόμο π.Στυλιανό Χαρπαντίδη αναμένουν την προσκυνηματική επίσκεψη των πιστών, των σεβομένων τη μνήμη του υπερήλικος μεν αλλά νεοτάτου στην ικμάδα της πίστεως Αγίου επισκόπου Πολυκάρπου. Ο Ιερός αυτός ναός ευρίσκεται κάτω από την αερογέφυρα , την καταλήγουσα στο Σταθμό των ΚΤΕΛ και διασταυρούμενη με την οδό Μοναστηρίου της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, δίπλα στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

12735695_1097928230239258_989012556_n

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ.Βαρνάβας, στο πλαίσιο της ποιμαντικής φροντίδας και Αγάπης του, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ευσεβών Χριστιανών της περιοχής της Μενεμένης, κάτω από τις γραμμές των τρένων και στην ευρύτερη περιοχή της οδού Μοναστηρίου, αλλά και της περιοχής Καζαντζάκη και μετά από αίτημα των κατοίκων και την σύμφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, ίδρυσε την ενορία του Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης επισκόπου Σμύρνης.
Τα εγκαίνια του Ιερού παρεκκλησίου του Αγίου μας έγιναν από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας τον Απρίλιο του 2009 και το κτίριο, όπου βρίσκεται και φιλοξενείται προσωρινά ο Ιερός Ναός του Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης είναι του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης.
Όλα αυτά τα χρόνια έχουν γίνει μέχρι σήμερα δύο φάσεις ανακαίνισης του υπάρχοντος κτιρίου προς καλύτερη εξυπηρέτηση των ευλαβών χριστιανών της ενορίας μας και πλέον από τον Ιανουάριο του 2014 και με την ευχή και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου μας λειτουργεί κανονικά ως Ιερός Ναός επ’ ονόματι ως Ιερός Ναός Αγίου Πολυκάρπου.
Παράλληλα συνεχίζεται και η προσπάθεια για την ανέγερση του καινούριου Ιερού Ναού (έναντι ξενοδοχείου Grand Hotel Palace) στην οδό μοναστηρίου.
Η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου Πολυκάρπου, επισκόπου Σμύρνης στις 23 Φεβρουαρίου κάθε έτους.
Ο Άγιος Πολύκαρπος είναι πολύ θαυματουργός και οι πιστοί χριστιανοί επικαλούνται την μνήμη προς ίασιν ψυχής τε και σώματος
Επίσης στον χώρο στάθμευσης πλησίον του Ιερού μας Ναού και δίπλα στην οδό Μοναστηρίου βρίσκεται και το Ιερό μας Παρεκκλήσιον του Αγίου Στυλιανού του Παφλαγόνος (προστάτου των τέκνων και των νηπίων).
Η μνήμη του Αγίου Στυλιανού τιμάται στις 26 Νοεμβρίου κάθε έτους.
Κατά καιρούς ο ναός μας έχει φιλοξενήσει πολλά χαριτόβρυτα λείψανα Αγίων της Εκκλησίας μας τα οποία έχουν τεθεί σε προσκύνηση προς το Χριστεπώνυμο πλήθος.
Προϊστάμενος και εφημέριος του Ιερού Ναού είναι ο π. Στυλιανός Χαρπαντίδης

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ