Εορτή Αγίας Αικατερίνης σε παλαιό Μετόχι του Σινά στην Καστοριά

  • Dogma
καστοριά

Για πρώτη φορά φέτος, η μνήμη της Αγίας Αικατερίνης τιμήθηκε στο Ιερό Παρεκκλήσιο Εισοδίων της Θεοτόκου Τσιατσιαπά, που αποτελούσε Μετόχι της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Σινά. Ο Ναός πρόσφατα εγκαινιάστηκε, δέχτηκε την ιδιαίτερη μέριμνα ευσεβών Χριστιανών και παραδόθηκε στη λατρεία του Θεού.

Έτσι, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019, τελέστηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας και πλήθους πιστών, που βρέθηκαν στο Παρεκκλήσιο παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

Οι πιστοί Καστοριανοί άλλωστε, έχουν ιδιαίτερη ευλάβεια σε αυτούς τους παλαιούς χώρους λατρείας και συχνά πυκνά, στις διάφορες λατρευτικές εκδηλώσεις, σπεύδουν να παρευρεθούν προσευχητικά.

Μετά την Λιτή και την Αρτοκλασία, ο Σεβασμιώτατος μίλησε επίκαιρα για την Αγία Αικατερίνη, αναφέροντας τους λόγους που η Εκκλησία και όλοι εμείς οι πιστοί τιμούμε τους Αγίους. Στο τέλος, μοιράστηκαν κεράσματα για όλους τους προσκυνητές.

Την κυριώνυμη ημέρα, Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας επί τη μνήμη της τιμωμένης Αγίας, ενώ συλλειτούργησαν Ιερείς της Μητροπόλεως και οι Διάκονοι. Ο Ποιμενάρχης της Καστοριάς αναφέρθηκε στον λόγο του στην Αγία Αικατερίνη ως πρότυπο τιμής για την γυναίκα, ενώ αναφέρθηκε με συγκίνηση στους λόγους που τιμά ιδιαίτερα την προστάτιδά του Αγία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

TOP NEWS