Εορτή Αγίας Κυριακής στη Μητρόπολη Μεσσηνίας

  • Dogma
μεσσηνίας

Με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Επίκεντρο του εορτασμού  της μνήμης της Αγίας Κυριακής στη Μητρόπολη Μεσσηνίας, ήταν  ο Ενοριακός Ιερός Ναός της τοπικής κοινότητας Ζευγολατιού, του Δήμου Οιχαλίας.

Κατά την κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, Προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητρόπολης  Μεσσηνίας Αρχιμ. Φιλίππου Χαμαργιά, πλαισιωμένου από τον  Αρχιερατικό Επίτροπο Μελιγαλά Πρωτοπρ. Στέφανο Καραγιάννη, τον εφημέριο του Ζευγολατιού Πρωτοπρ, Κων/νο Βλαχονικολό και πολλών εκ των εφημερίων των  Αρχιερατικών Περιφερειών Μελιγαλά και Διαβολιτσίου.

Κατά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Περικλής Μαντάς, η Δήμαρχος Οιχαλίας κ. Γιώτα Γεωργακοπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Τσουκαλάς και οι τέως Δήμαρχοι Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος και Φίλιππος Μπάμης.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Πρωτοσύγκελλος κηρύττοντας τον Θείο Λόγο αναφέρθηκε στο πρόσωπο της τιμωμένης Αγίας Κυριακής, τονίζοντας το
όνομά της, που σημαίνει “αφιερωμένη στον Κύριο” υπενθυμίζοντας την υποχρέωσή μας απέναντι στον Θεό να του αφιερώνουμε τη ζωή μας μέσα από τον ίδιο τον τρόπο
ζωής μας.

TOP NEWS