Εορτή Αγίας Βαρβάρας στη Σύρο

  • Dogma
βαρβάρας

 Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Βαρβάρας, στην παραθεριστική περιοχή του Κινίου Σύρου, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , συμπαραστατούμενος από Εφημερίους της Σύρου και τον Εφημέριο της Μονής Αρχιμ. Μεθόδιο, με την παρουσία πλήθους προσκυνητών, οι οποίοι προσήλθαν να τιμήσουν την Μεγαλομάρτυρα.

Ο Σεβασμιώτατος Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ στην ομιλία του αναφέρθηκε στην υπερεκατονταετή πνευματική πορεία της Ιεράς Μονής και τη μεγάλη κοινωνική και φιλανθρωπική προσφορά της, παλαιότερα ως Ορφανοτροφείο και σήμερα ως στεγαζούσης τα πρότυπα Εκπαιδευτήρια, τον Παιδικό Σταθμό και Νηπιαγωγείο και τον Βρεφονηπιακό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως «ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ».

Αναφερόμενος δε στην τιμώμενη Αγία Βάρβαρα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ προέτρεψε τους πιστούς να κρατήσουν βαθιά μέσα στην καρδιά τους, ως μήνυμα της ημέρας, την αγάπη της Μεγαλομάρτυρος προς την αλήθεια, έτσι όπως την έβλεπε στο πρόσωπο του Ιησού, και την οποία κράτησε ανεξίτηλη στην ψυχή της μέχρι το μαρτυρικό της τέλος!

Προ του πέρατος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ χειροθέτησε Αναγνώστη τον Υπάλληλο του Υπουργείου Οικονομικών και ζήλον διά την διακονίαν του ιερού Αναλογίου έχοντα κ. Ευάγγελο Δεναξά.

Ανήμερα της εορτής της Αγίας Βαρβάρας ο Σύρου Δωρόθεος Β’ ιερούργησε ωσαύτως στο Καθολικό της ως άνω Ιεράς Μονής.

TOP NEWS