Εορτή Αγίων Αναργύρων στον ομώνυμο Ναό της Αττικής

  • Dogma
αναργύρων

Ουρές σχημάτισαν οι πιστοί με τις κατάλληλες αποστάσεις για να προσκυνήσουν τα λείψανα και την εικόνα των Αγίων Αναργύρων στον ομώνυμο ναό της Αττικής.

Προεξάρχοντος του Επισκόπου Ανδρούσης Κωνσταντίου τελέστηκε η αρχιερατική Θεία Λειτουργία με τους ιερείς του ναού.

Ο κόσμος παρά τις απαγορεύσεις τηρώντας όλα τα μέτρα και τις αποστάσεις όσο ήταν δυνατό στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και με υπομονή έκανε τον ναό των Αγίων Αναργύρων ομωνύμου Δήμου από νωρίς το πρωί δοχείο πνευματικής τροφής.

Στην ομιλία του ο Επίσκοπος Ανδρούσης μίλησε για την αγάπη που έχουν όλοι οι άγιοι και την προσφέρουν χωρίς περιορισμό σε όλους.

«Η αγάπη είναι θυσία προς τον άνθρωπο» τόνισε αναφερόμενος σε αυτούς που ακολουθούν τον δρόμο των Αγίων και τον ναό.
Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στην αγάπη για τον συνάνθρωπο μας λεγοντας «Να μοιράσουμε αγάπη να δείξουμε την ανθρωπιά».

«Στη ζωή σας να σας απασχολεί μόνο η βασιλεία των ουρανών» είπε συγκεκριμένα.

Λίγο πριν το τέλος ο Επίσκοπος Ανδρούσης τέλεσε τρισάγιο για τα δυο παιδιά που χάθηκαν στον πρόσφατο σεισμό στο νησί της Σάμου.

Στο τέλος αφού μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ευχαρίστησε τον προϊστάμενο π. Νικόλαο Γιαννακίδη για την φιλοξενία και ευχήθηκε σε όλους να έχουν την αγάπη και το χάρισμα των Αγίων Αναργύρων.

Ο π. Νικόλαος ευχαριστώντας τον Επίσκοπο Κωνστάντιο που τους συνδέει χρόνια γνωριμία ευχήθηκε να έχει πάντα την ευλογία των Αγίων και να έχει μια ανοδική πορεία στην εκκλησιαστική ζωή ενώ του έδωσε ανοιχτή πρόσκληση για τον ναό!

TOP NEWS