Eορτή Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στη Μυτιλήνη

  • Dogma
ραφαήλ

Με τη λαμπρότητα και ευφροσύνη που φέρνει ο εορτασμός των Αγίων της Ορθοδοξίας, Ραφαήλ Νικόλαος και Ειρήνη και το χαρμόσυνο γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού, εορτάστηκε η Πανήγυρις της Ιεράς Μόνης του Αγίου Ραφαήλ στην Θερμή Λέσβου.

Με θρησκευτική κατάνυξη, αλλά και με εντονότερη την παρουσία των πιστών σε σχέση με προηγούμενα χρόνια πραγματοποιήθηκε, στο μοναστήρι των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο λόφο των Καρυών της Θερμής, η καθιερωμένη κάθε χρόνο την Τρίτη της Διακαινησίμου λιτανεία, με την οποία κορυφώνονται οι εκδηλώσεις μνήμης των Αγίων.

Παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών της Λέσβου και εκατοντάδων πιστών γιορτάστηκε στο Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ στη Θερμή Λέσβου η ημέρα μνήμης των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.

Την λειτουργία τέλεσαν οι Μητροπολίτης Μυτιλήνης κκ Ιάκωβος και ο Μυθήμνης κκ Χρυσόστομος αλλά και πλήθος Ιερέων.

Κατά τη λιτανεία στην κεφαλή της πομπής βρισκόταν η ηγουμένη Ταβιθά, η οποία στη συνέχεια δέχθηκε τους πιστούς και τους φορείς στο αρχονταρίκι του μοναστηριού.

mitilini_rafail13 mitilini_rafail1 mitilini_rafail2-1 mitilini_rafail1-1 mitilini_rafail3 mitilini_rafail11 mitilini_rafail2

TOP NEWS