Εορτή Αγίου Φλώρου – Χειροτονία Διακόνου στη Μητρόπολη Θηβών

  • Δόγμα

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στο νέο Διάκονο αναφέρθηκε στο Μυστήριο της ιερωσύνης και τη μεγάλη δωρεά που λαμβάνει με τη χειροτονία του από τον Μεγάλο Αρχιερέα Χριστό. Αναφέρθηκε στον πόθο του νέου Διακόνου να ιερωθεί, ευχαριστώντας τον Γέροντά του, πανοσ. αρχιμ. π. Νεκτάριο Μήτσου και όλους όσοι τον βοήθησαν.

Με λαμπρότητα και με μεγάλη προσέλευση πιστών τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Φλώρου στην ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καμπιών, όπου φυλάσσεται το τίμιο λείψανό Του.

Το πρωί της Κυριακής 20 Αυγούστου στη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στο περικαλλέστατο Καθολικό της Μονής, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Θηβών κ. Γεώργιος πλαισιούμενος από τον Ηγούμενο της Μονής πανοσ. αρχιμ. π. Νεκτάριο Μήτσου και τους Πατέρες της Μονής. Κατά τη διάρκεια της Θ.Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροτόνησε Διάκονο τον κ. Ανάργυρο Λιβανό, έγγαμο και πατέρα ενός τέκνου.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στο νέο Διάκονο αναφέρθηκε στο Μυστήριο της ιερωσύνης και τη μεγάλη δωρεά που λαμβάνει με τη χειροτονία του από τον Μεγάλο Αρχιερέα Χριστό. Αναφέρθηκε στον πόθο του νέου Διακόνου να ιερωθεί, ευχαριστώντας τον Γέροντά του, πανοσ. αρχιμ. π. Νεκτάριο Μήτσου και όλους όσοι τον βοήθησαν. Κάλεσε τον π. Ανάργυρο να καλλιεργεί την ενότητα στους ανθρώπους σε  μια εποχή που ταλαιπωρείται από τη διάσπαση και τις διαιρέσεις και του ευχήθηκε καλή διακονία στην Εκκλησία με τις πρεσβείες του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις στο Μοναστήρι του οποίου χειροτονείται, του Αγίου Φλώρου η μνήμη του οποίου τιμήθηκε την ημέρα αυτή από τη Μονή, καθώς και του Προφήτου Σαμουήλ που τιμά η Εκκλησία μας την 20η Αυγούστου, και ο οποίος κλήθηκε από νεαρή ηλικία να υπηρετήσει το Θεό.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε η λιτάνευση του ιερού λειψάνου του Αγίου Φλώρου στους χώρους  της Ιεράς Μονής. Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος ευχήθηκε στον Καθηγούμενο της Μονής πανοσ. αρχιμ. π. Νεκτάριο Μήτσου και την συνοδεία του, στον νεοχειροτονηθέντα Διάκονο π. Ανάργυρο, καθώς και σε όλους τους προσκυνητές Χρόνια πολλά δια πρεσβείων των Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φλώρου.

Μετά το “Δι’ ευχών” προσφέρθηκε μοναστηριακό κέρασμα σε όλους τους πιστούς στον υπαίθριο χώρο κάτω από τα ευσκιόφυλλα δέντρα της Μονής.

TOP NEWS