Εορτή Αγίου Κοσμά Αιτωλού στη Ν. Φιλαδέλφεια

  • Dogma
κοσμά

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος και Εθναποστόλου Κοσμά του Αιτωλού στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό στη Ν. Φιλαδέλφεια, που φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας.

Τη Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως N. Ιωνίας και Φιλαδελφείας Πανοσ. Αρχιμ. π. Επιφανίου Αρβανίτη και με τη συμμετοχή πολλών Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον θείο λόγο διακόνησε ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Ηλίας Καρατζάς.

Untitled11222 Untitled1122233

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνος χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από πολλούς Κληρικούς.

Το παρών έδωσαν Τοπικοί Άρχοντες, Εκπρόσωποι Μικρασιατικών Συλλόγων και Σωματείων και πλήθος πιστών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγ. Παύλου της οδού Ψαρών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσ. Αρχιμ. π. Φιλόθεος Ορφανουδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο, στο ήθος και στην πνευματικότητα του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού, τονίζοντας τόσο τη σπουδαιότητα, όσο και τη διαχρονικότητα των διδαχών του.

Το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας τελέσθηκε ο Μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε λιτάνευσις των ιερών Λειψάνων και της Εικόνας του Αγίου Κοσμά υπό τους ήχους και τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Πυροσβεστικού Σώματος, πολλών Κληρικών και πλήθους πιστών.

TOP NEWS