Εορτή Αγίου Μάρκου του Κωφού στη Χαλκίδα

  • Dogma
μάρκου

Την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020 ετελέσθη στη Χαλκίδα και συγκεκριμένα στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου η εορτή του Αγίου Μάρκου του Κωφού, με Θεία Λειτουργία την οποία προσέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με την συλλειτουργία Ιερέων της Πόλεως.

Όπως κάθε χρόνο, προσεκλήθησαν και οι κωφοί αδελφοί μας για να συμμετάσχουν στην Θεία Λειτουργία αφού ο υπεύθυνος για τη διακονία τους Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως και Γραμματεύς παρά τω Αρχιγραμματεί της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, έκανε θεολογική διερμηνεία της Θείας Λειτουργίας στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, αφού αναφέρθηκε στη φυσιογνωμία του αγίου Μάρκου, τόνισε πως αν και προσονομάζεται «κωφός», ο υμνογράφος τον επαινεί ως έχοντα πάντοτε τεταμένα και ευήκοα πνευματικά αυτιά στη φωνή του Θεού, που τον προσκάλεσε στην σωτηρία. Συνέστησε, μάλιστα, σε όλους να πράττουν το ίδιο, δηλαδή να ακούν προσεκτικά και να αναζητούν συνεχώς το θέλημα του Θεού, αλλά και να κωφεύουν σε όποια φωνή τους απομακρύνει από αυτό.

Η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, εδώ και δεκαοκτώ χρόνια, με την πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου και την άμεση φροντίδα και ευθύνη του π. Ιωάννου Καραμούζη, ο οποίος είναι διδάκτωρ Θεολογίας με διατριβή σχετική με την ποιμαντική διακονία των κωφαλάλων, έχει αναπτύξει ποιμαντική δράση στον τομέα της κατήχησης των κωφών αδελφών μας, ενώ παράλληλα έχει ενεργοποιήσει πολλούς ακούοντες, μέσα από την λειτουργία Σχολής εκμάθησης Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, ώστε να έλθουν σε επαφή με την κουλτούρα και τη ζωή των κωφών αδελφών μας.

Μετά την Θεία Λειτουργία παρετέθη πρωϊνό στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού.

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ