Εορτή Αγίου Μοδέστου στη Μύκονο

  • Dogma
μοδέστου

Στον Ιερό Ναό της Παναχράντου, Χώρας Μυκόνου, ιερούργησε  ο Σεβασμιώτατος Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ για την εορτή του Αγίου Μοδέ΄στου

Στον Ιερό Ναό της Παναχράντου, Χώρας Μυκόνου, ιερούργησε  ο Σεβασμιώτατος Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ , με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Άνω Μεράς και Παλαιοκάστου και Εφημερίου του Ναού, Πρωτοπρ. Βασιλείου Τζανιδάκη, και του διακόνου του, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Μοδέστου, Προστάτου των Γεωργοκτηνοτρόφων Μυκόνου, με την παρουσία πολλών πιστών.
Κηρύσσων το θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανεφέρθη στη ζωή του Αγίου Μοδέστου και την αγάπη του προς τους ανθρώπους και τα ζώα και ευχήθηκε σε όλους για τις επιούσιες Άγιες Ημέρες.
Προ του πέρατος της Ακολουθίας ετέλεσε τον Αγιασμό για τα κτήματα των εορταζόντων, με τον οποίο ραντίζουν τις καλλιέργειες και τα ζωα τους, υπέρ των οποίων ανέγνωσε την ευχή του Αγίου Μοδέστου.
Ακολούθως, συνοδευόμενος από τους ιερείς και τον Δήμαρχο Μυκόνου κ. Κων. Κουκά, τέλεσε τον Αγιασμό στο ανακαινισμένο Ελαιοτριβείο της Μυκόνου, τα μηχανήματα του οποίου δωρήθηκαν από τον Δήμο Μυκόνου, επι Δημαρχίας του κ. Κουκά, συνεχάρη τους ιδιοκτήτες του για τον εκσυγχρονισμό της παραδοσιακής παραγωγικής αυτής μονάδος και τους ευχήθηκε καλή απόδοση των προσπαθειών τους.

 

 

TOP NEWS