Εορτή Αγίου Νεκταρίου στο Ηράκλειο Αττικής

  • Dogma
αγίου νεκταρίου

Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Πατρός Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού στον φερώνυμοπανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο Ηράκλειο Αττικής, όπου φυλάσσεται απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Το παρών στην εορτή έδωσαν μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, μέλη πολιτιστικών συλλόγων, φορείς της πόλεως και πλήθος πιστών, που προσήλθαν με περισσή ευλάβεια στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου για να τιμήσουν τον θαυματουργό Άγιο της υπομονής Νεκτάριο.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο βίο του χαριτόβρυτου Αγίου των αρετών Νεκταρίου και στη μεγάλη παρρησία που έχει ενώπιον του θρόνου του Θεού, τονίζοντας ότι, παρά τις μεγάλες προκλήσεις και τις αδικίες που υπέστη ο Άγιος, κατάφερε, με την υπομονή που τον διέκρινε, να μην κλονιστεί η πίστη του και να μην παύσει να αγαπά με όλη την δύναμη της ψυχής του τον Θεό και τον συνάνθρωπο.

Το εσπέρας της κυριωνύμου ημέρας της εορτής και ώρα 4:30μ.μ. θα τελεσθεί ο Μεθέρτος Εσπερινός και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου.

TOP NEWS