Εορτή Αγίου Νικηφόρου στο ορφανοτροφείο Χαλκίδος

  • Dogma
χαλκίδος

Την Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2021 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στο Εκκλ. Ορφανοτροφείο Αρρένων, όπου στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία επ’ ευκαιρία της αποδόσεως της εορτής της Μεσοπεντηκοστής και της μνήμης του Αγίου Νικηφόρου αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του ομολογητού, κατά την οποία άγει την ονοματική του εορτή ο Διευθυντής του Ορφανοτροφείου Αρχιμ. Νικηφόρος Ευσταθίου – Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος. 

Με τον Σεβασμιώτατο Χαλκίδος συλλειτούργησαν, ο εορτάζων π. Νικηφόρος και οι Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου-Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως και αυτάδελφος του π. Νικηφόρου, Τιμόθεος Μπαϊμπάκης-Ιεροκήρυξ, Μεθόδιος Φουντούλης-Εφημέριος του Ι. Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης, Χριστοφόρος Παπαθανασίου-Εφημέριος της Ι. Μονής Αγ. Γεωργίου ΑΡΜΑ και οι Διάκ. Νικόλαος Πριμηκύριος και Ευγένιος Τσάλλας.

Πολλοί επίσης ήταν οι πιστοί (Κληρικοί και Λαϊκοί), οι οποίοι, συντεταγμένοι με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, προσήλθαν και συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία, μεταξύ αυτών πνευματικά τέκνα και συνεργάτες του π. Νικηφόρου.

Λίγο πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος ομίλησε επίκαιρα αναφερόμενος στο νόημα της εορτής της Μεσοπεντηκοστής και στο βίο του Αγίου Νικηφόρου του Ομολογητού και, τελειώνοντας, ευχήθηκε εορτίως στον Πνευματικό του υιό π. Νικηφόρο, εξαίροντας το ιερατικό του ήθος και τα άλλα χαρίσματά του, τα οποία καλλιεργεί ως πιστό τέκνο της Εκκλησίας και φιλότιμος εργάτης Της.

Την ιερά υμνωδία διηκόνησαν ο Οικον. Ιωάννης Φαφούτης-Εφημέριος Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής πολιούχου Χαλκίδος και Καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως και ο οικείος Ιεροψάλτης κ. Χρήστος Τοπαλίδης.

Οι ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν ζωντανά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7fm).

TOP NEWS