Εορτή Αγίου Πνεύματος στη Μητρόπολη Μεσσηνίας

  • Dogma
πνεύματος

Με εκκλησιαστική τάξη και με την παρουσία πλήθους πιστών, τιμήθηκε η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.  

Επίκεντρο του εορτασμού του Αγίου Πνεύματος ήταν τόσο ο Ενοριακός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Καλαμάτας όσο και η ιστορική Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Καλαθίου Όρους στις παρυφές του Ταϋγέτου.

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Καλαμάτας, χοροστάτησε στον Όρθρο και  προέστη της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος  πλαισιωμένος  από τον Αρχιμ.  Αλέξιο Αρώνη  και τους εφημερίους του Ναού. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας τελέσθηκε και η καθιερωμένη Αρτοκλασία του Δικηγορικού Συλλόγου  Καλαμάτας ο οποίος τιμά την Αγία Τριάδα ως προστάτη των μελών του, ενώ τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθ. Βασιλόπουλος,  ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.  Παν. Νίκας και πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης και του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Καλαθίου Όρους, προέστη της Θείας Λειτουργίας ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αλαγονίας.

TOP NEWS