Εορτή Αγίου Πνεύματος στη Μητρόπολη Σάμου

  • Dogma
σάμου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η εορτή του Αγίου Πνεύματος στα ακριτικά  νησιά.

Την ημέρα της Πεντηκοστής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Σάμου κ. Ευσέβιος ιερούργησε στη Γυναικεία Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βλαμαρής, κήρυξε το Θείο Λόγο, ενώ  στη συνέχεια τελέστηκε ο εσπερινός της Γονυκλισίας.

Το εσπέρας ο κ. Ευσέβιος χοροστάτησε του Εσπερινού του Αγίου Πνεύματος στην ομώνυμη και πληγωμένη από το σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020, Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Μυτιληνιών.

Ανήμερα της Εορτής του Αγίου Πνεύματος ο Μητροπολίτης Σάμου, ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Βαλεοντάδων, ομίλησε σχετικώς και προ της Απολύσεως απένειμε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου στον Ιερομόναχο π. Νικηφόρο Γερογλή όπου επί 21 χρόνια διακονεί στη Μητρόπολή μας τόσο στην Ιερά Μονή Αγίας Ζώνης όπου τυγχάνει αδελφός της Μονής, όσο και στην Ενορία των Μανωλατών ως εφημέριος.

Ο Σεβασμιώτατος Σάμου το εσπέρας της εορτής του Αγίου Πνεύματος χοροστάτησε στο Μεθέορτο εσπερινό στο γραφικό εκκλησάκι της Αγ. Τριάδος Παλαιού Καρλοβάσου, προεξήρχε στη καθιερωμένη Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος και Κήρυξε το Θείο Λόγο. Στις Ιερές Ακολουθίες παρέστησαν Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές και πλήθος Πιστών.

TOP NEWS