Εορτή ανακομιδής ιερού Λειψάνου Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου στη Χαλκίδα

  • Dogma
αγίου ιωάννου

Την ιερά μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, επί τη ανακομιδή του ιερού του Λειψάνου, πανηγύρισε την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017 η Εκκλησία της Χαλκίδος στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Ενορίας Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, της Παναγίας Οδηγητρίας (Μέσα Παναγίτσα),

Στην εορτή προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων των Αρχιμ. Χρυσοστόμου Καλύβα, Πρωτοπρεσβ. Χαραλάμπους Ταραμίγκου και Σταυροφ. Αντωνίου Αντωνίου και συμπροσευχομένων και άλλων Κληρικών της Τοπικής  Εκκλησίας.

Αρκετοί χριστιανοί προσήλθαν για να τιμήσουν τη μνήμη του μεγάλου Πατρός και Διδασκάλου της Εκκλησίας, στο πανέμορφο και γραφικότατο Εκκλησάκι της Παναγίας, το οποίο ανήγειρε η ευλάβεια του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος και Καρυστίας κυρού Χρυσάνθου Προβατά (1907-1921).

Makaristos-Xalkidos-Xrysostomos-Vergis IMX_Anakomidi-Leipsanou-I-Xrysostomou-2712017-001-768x576

IMX_Anakomidi-Leipsanou-I-Xrysostomou-2712017-003-768x576

Πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος προεξήρχε και στο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Χρυσοστόμου Α΄ (Βέργη), ο οποίος εκοιμήθη κατά την εορτή του συνωνύμου του Αγίου το έτος 2010 και στη συνέχεια κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στον Άγιο Ιωάννη των Χρυσόστομο, αλλά και στο πρόσωπο του μακαριστού Μητροπολίτου Χρυσοστόμου.

Μετά την Θεία Λειτουργία, στην οποία έψαλε με πιστότητα στην Πατριαρχική μουσική παράδοση, την οποία εκ μικράς ηλικίας εδιδάχθη, ο εξ’ Ίμβρου Πρωτοψάλτης του Ι. Ναού και Άρχων Υπομνηματογράφος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, Ιατρός κ. Χριστόφορος Σωφρονίου, όλο το εκκλησίασμα μετέβη στο ωραιότατο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας, όπου δέχθηκε την εγκάρδια φιλοξενία του Προϊσταμένου της Ενορίας Πρωτοπρεσβ. Ηλία Αγιαννίτη και των εθελοντριών συνεργατών του.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Κοιμητήριο Χαλκίδος, όπου τέλεσε Νεκρώσιμο Τρισάγιο στον Τάφο του μακαριστού Ιεράρχου και Γέροντός του.

IMX_Anakomidi-Leipsanou-I-Xrysostomou-2712017-002-768x576 IMX_Anakomidi-Leipsanou-I-Xrysostomou-2712017-004

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ