Εορτή Χριστουγέννων στην ακριτική Μητρόπολη Καστοριάς

  • Dogma
χριστουγέννων

«Χριστός γεννάται δοξάσατε»! Χαρμόσυνα ήχησαν και φέτος οι καμπάνες στις 5 το πρωί της ημέρας των Χριστουγέννων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς.

Χαρμόσυνα στολίστηκε ο ναός. Χαρμόσυνα ακούστηκε από τους χορούς των ψαλτών η άφθαστη υμνολογία των κανόνων και των καταβασιών της πανηγυρικής ακολουθίας της δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων.

Μέσα σε αυτό το χαρμόσυνο κλίμα, τελέστηκε σήμερα, 25 Δεκεμβρίου 2018, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της του Χριστού Γεννήσεως, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, και συλλειτουργούντων του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Αθανασίου Γιαννουσά, των Ιερέων του ναού και των Διακόνων.
Τα ιερά αναλόγια τίμησαν και φέτος με την παρουσία τους ο Πρωτοψάλτης του ως άνω Ναού κ. Σωτήριος Γκάγκας και ο Λαμπαδάριος κ. Ιωάννης Τσακλίδης.

Πλήθος πιστών παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία από νωρίς, παρά το τσουχτερό ορθρινό κρύο της χειμωνιάτικης Καστοριάς, ενώ συγκινητική ήταν και η προσέλευση μικρών και μεγάλων στο Ποτήριο της Ζωής.

Ο Πρωτοσύγκελλος π. Αθανάσιος ανέγνωσε την ποιμαντορική εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου επί τη εορτή των Χριστουγέννων η οποία αναφέρεται στην ταυτότητα που χάρισε ο Χριστός στον άνθρωπο με την επίγεια παρουσία Του και καταλήγει με τις επίκαιρες ευχές του Ποιμενάρχου : «Δεύτε, λοιπόν, χριστοφόροι λαοί, “προσκυνήσωμεν και προσπέσωμεν Χριστώ”. Γιατί μόνο εν Χριστώ μπορεί να αλλάξει η ζωή μας, η κοινωνία μας και ο κόσμος ολόκληρος. Αυτό σας εύχομαι σήμερα πατρικά και αδελφικά. Να ζούμε εν Χριστώ, να πολιτευόμαστε εν Χριστώ, και εν Χριστώ να εισοδεύσουμε στη Βασιλεία των Ουρανών.»

χριστουγέννων

TOP NEWS