Εορτή Εισοδίων της Θεοτόκου στο Σταυρό Λαμίας

  • Dogma
εισοδίων

Με κατάνυξη, ιεροπρέπεια και την παρουσία εκατοντάδων πιστών  τιμήθηκε η εορτή των Εισοδίων, εις τα Άγια των Αγίων, της Μητέρας όλων των χριστιανών Υπεραγίας Θεοτόκου, στο Σταυρό Λαμίας.

Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου το απόγευμα στις τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία.

Στις ακολουθίες προηξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως Αιδεσιμολ. Πρωτ.  π. Νεόφυτο Ραφαηλίδη, των ιερέων των δύο άλλων Ενοριών της τοπικής κοινότητας, καθώς και άλλων ιερέων της πόλεως Λαμίας.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελος, ο οποίος ωμίλησε μεγάλη σημασία της εορτάσιμης ημέρας, αναλύοντας λόγια του απολυτίκιου της ημέρας, αναφερόμενος στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου υπογραμμίζοντας  ότι εκείνη αποτελεί τον μεγάλο πρόλογο της φανέρωσης της αγάπης και της εύνοιας του Θεού στον άνθρωπο, με την δεκτικότητά της να σαρκωθεί δι’ αυτής το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος.

Ακολούθησε λιτανεία της Ιεράς Εικόνας στην οποία προπορευόταν, η Φιλαρμονική του Δήμου Λαμιέων, μέλη του χορευτικού του Πολιτιστικού Κέντρου Σταυρού με παραδοσιακές στολές, τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου και τα λάβαρα και εξαπτέρυγα.

Στο τέλος των ακολουθιών και της λιτανείας ο Εφημέριος και Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού συμβουλίου της Ενορίας  Αιδεσμ. Πρεσβ. π. Σπυρίδων Προσωπάρης εκ μέρους του πληρώματος της  Ενορίας, προσέφερε αναμνηστική πλακέτα στον Πανοσιολογιότατο Πρωτοσύγκελο Αρχιμ. π. Άγγελο Ανθόπουλο ευχόμενος καλή διακονία στα νέα του καθήκοντα στην Μητρόπολή μας.

Μετά την απόλυση το χορευτικό του Πνευματικού Κέντρου Σταυρού και τα παιδιά της τοπικής κοινότητας παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία του ενοριακού Ναού.

Στην Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού και τη Λιτανεία εκτός από μεγάλο πλήθος πιστών παρευρέθησαν, ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιο Κυροδήμο και τους Αντιδημάρχους κ. κ. Αμαλία Ποντίκα, Σωτήριο Κουτσοβέλη,  Δημήτριο Κυρίτση και Δημήτριο Αργυρίου υπεύθυνο της Δημοτικής Φιλαρμονικής. Επίσης παρευρέθησαν ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σταυρού κ. Δημήτριος Φάσσας, με τον Τοπικό Σύμβουλο κ. Θεόδωρο Γούσιο καθώς και οι κ. κ. Κωνσταντίνος Ξεφλούδας και Κωνσταντίνος Αναστασίου υπεύθυνοι των πρώην Δήμων Υπάτης και Λιανοκλαδίου.

TOP NEWS