Εορτή λήξης των κατηχητικών της Μητρόπολης Χαλκίδος

  • Dogma
εορτή λήξης των κατηχητικών

Το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στο Γυμνάσιο Ψαχνών, όπου στο προαύλιο έλαβε χώρα η εορτή λήξης των Κατηχητικών Συνάξεων για το έτος 2015-2016, των Ενοριών της Αρχιερατικής Περιφέρειας Μεσσαπίων.

Κατά την προσέλευσή του στην εορτή λήξης των κατηχητικών της Μητροπόλεως, τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μεσσαπίων Πρωτοπρεσβ. Νικόλαος Δανέλης, πολλοί Ιερείς των Ενοριών και πολλοί χριστιανοί, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των Κατηχητών και των παιδιών, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Μεσσαπίων-Διρφύων κ. Γεώργιος Ψαθάς.

Στην έναρξη της Εκδήλωσης ο συντονιστής της Εορτής και Εφημέριος της Ενορίας Μεταμορφώσεως Ψαχνών Πρεσβ. Εμμανουήλ Νταλλαρής καλωσόρισε όλους τους παρισταμένους, ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο, τους Ιερείς, τους Κατηχητές, τους εθελοντές και τους λοιπούς συνεργάτες για την πραγματοποίηση της Εορτής.

εορτή λήξης των κατηχητικών

Ακολούθησαν τα κατηχητόπουλα προσχολικής ηλικίας με όμορφα τραγούδια και συνέχισε η χορωδία, που απαρτιζόταν από μαθητές κατωτέρου και μέσου κατηχητικού όλων των Ενοριών της Αρχ. Περιφέρειας, η οποία απέδωσε όμορφα παραδοσιακά τραγούδια και τμήμα παραδοσιακών χορών εκτέλεσε άρτια χορούς της Μικράς Ασίας. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε θεατρικό με θέμα το βίο του Μακαριστού Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη, Ηγουμένου της Ι. Μονής Οσίου Δαυΐδ Γέροντος. Το περιεχόμενο της παράστασης προκάλεσε συγκίνηση σε όλους τους παρισταμένους και απέσπασε θερμότατα χειροκροτήματα και επαίνους.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μεσσαπίων-Διρφύων κ. Γεώργιος Ψαθάς, ενθουσιασμένος από το έργο των κατηχητικών σχολείων τα απεκάλεσε πνευματικές κυψέλες.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος κλείνοντας την Εκδήλωση, με έκδηλη συγκίνηση ανέφερε πως ανακάλεσε στη μνήμη του την κατηχητική δράση που εκείνος διακονούσε στα Ψαχνά κατά τα νεανικά του χρόνια και αναφερόμενος με ευγνωμοσύνη στα παιδιά, στους κατηχητές, στους εθελοντές και όλους τους συντελεστές της εορτής, είπε πως είναι άξιοι πολλών συγχαρητηρίων και ευλογιών γιατί η εορτή είναι αποτέλεσμα σοβαρής, υπεύθυνης και κοπιώδους εργασίας.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος διευκρίνισε ότι αν και στη εορτή παρουσιάστικέ η ζωή ενός οσίου ιερομονάχου, τα μηνύματα που δόθηκαν περί πίστεως, προσευχής, ταπεινώσεως και αγάπης, θα πρέπει να έχουν θεμελιακές θέσεις σε κάθε κοινωνία και όχι μόνο σε αυτή των μοναχών.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος καταθέτοντας την εμπειρία του, από τις συχνές επισκέψεις στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυΐδ επί των ημερών του Γέροντος Ιακώβου, τόνισε με έμφαση την αγνή αγάπη του Γέροντος προς όλα τα παιδιά που επισκέπτονταν το Μοναστήρι.

Κλείνοντας ευχήθηκε ο Μακαριστός Γέροντας Ιάκωβος να πρεσβεύει στον Χριστό, που τόσο αγάπησε, και να σκεπάζει τους Ιερείς, τους Κατηχητές, τα παιδιά, τους εθελοντές, τους λοιπούς συνεργάτες για την πραγματοποίηση της Εορτής και όλους όσους ανήκουν στο σώμα της Εκκλησίας.

 

TOP NEWS