Εορτή λήξης των σεμιναρίων ελληνικής νοηματικής γλώσσας στη Μητρόπολη Χαλκίδος

  • Dogma
χαλκίδος

Το απόγευμα της Δευτέρας 3 Απριλίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ενοριακού Ν. Αγ. Νεκταρίου Χαλκίδος, όπου έλαβε χώρα η Εορτή Λήξης της Σχολής Νοηματικής Γλώσσας για το φετινό έτος 2016-2017.

Στην εορτή παρευρέθηκαν ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος Ταξιάρχος κ. Γεώργιος Μπικάκης, ο Διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Χαλκίδος κ. Σπυρίδων Αθανασίου και πολλοί χριστιανοί.

Ο υπεύθυνος λειτουργίας της Σχολής και διδάσκαλος Νοηματικής Γλώσσας, Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως, στην σύντομη εισαγωγή του καλωσόρισε τους παρόντες και συμμετέχοντες στην εορτή, θυμίζοντας σε όλους πως η νοηματική γλώσσα δεν είναι η γλώσσα των κωφών αλλά μια άλλη γλώσσα και δυνατότητα επικοινωνίας μαζί τους. Εν συνεχεία δύο τμήματα από μαθητές του Α΄ κύκλου σπουδών και του Β΄ κύκλου παρουσίασαν πρακτικά την χρήση της νοηματικής γλώσσας μέσα από απόδοση εθίμων και εκκλησιαστικών ύμνων της Μεγάλης Εβδομάδος, αλλά και τραγουδιών, με την φροντίδα του μουσικού κ. Γεωργίου Μάγου, ο οποίος εθελοντικά προσφέρει τις υπηρεσίες του στη Σχολή.

Την Εκδήλωση προσφώνησε ο κ. Κωνσταντίνος Ρήγας, Διευθυντής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών Χαλκίδος, επισημαίνοντας ότι η νοηματική γλώσσα είναι αληθινός θησαυρός, τον οποίον δε πρέπει κανένας να αφήσει ανεκμετάλλευτο και ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο και τον π. Ιωάννη για την φροντίδα της Ι. Μητροπόλεως για τους κωφούς συνανθρώπους μας.

IMX_Lixi-Noimatikis-342017-008

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος στην καταληκτήρια ομιλία του εξέφρασε την χαρά του για την συνεχή ανταπόκριση, όλο και περισσοτέρων ανθρώπων, στη σχολή νοηματικής γλώσσας, που, και αυτή, αποτελεί έκφραση μέριμνας για τον πλησίον, της τοπικής μας Εκκλησίας.

Εξήρε, ακόμη, την παρουσία του Διευθυντού του Δημοτικού Σχολείου Κωφών κ. Ρήγα, ο οποίος υπήρξε απόφοιτος της Σχολής της Ι. Μητροπόλεως και ακολούθως συνεχάρη και ευχαρίστησε τον πνευματικό του υιό π. Ιωάννη, ο οποίος εθελοντικά προσφέρει τις γνώσεις του σε όλους τους μαθητές της Σχολής Νοηματικής Γλώσσας, τους κωφούς διδασκάλους κ. Ειρήνη Νικολέτζου και κ. Δημήτριο Μπουλέρο – μεταπτυχιακό φοιτητή Θεολογίας και Αναγνώστη της Ι. Μητροπόλεως, τον Εφημέριο της Εορίας Αρχιμ. Χριστόδουλο Μάνια και τους συνεργάτες του για την αρχοντική φιλοξενία της Σχολής στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού και όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή.

Στο τέλος, απονεμήθηκαν οι Βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες μαθητές και παρετέθη δεξίωση που ο π. Χριστόδουλος και οι ενορίτες συνεργάτες του είχαν προετοιμάσει».

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ