Εορτή Οσίας Μεθοδίας στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων

  • Dogma
οσία μεθοδία

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων, όπου και η μεγαλύτερη παροικία των εν Πειραιεί Κιμωλίων, τιμήθηκε η μνήμη της Οσίας Μεθοδίας. 

Για την εορτή της Οσίας Μεθοδίας  Σεβασμιώτατος Μητρ. Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ με την άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, τέλεσε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων, Εσπερινό επί τη ιερά μνήμη της Οσίας Μεθοδίας, της εν Κιμώλω, παρουσία μελών του ΔΣ του Συνδέσμου Κιμωλίων και πολλών Κιμωλίων και Ενοριτών του Ναού.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη ζωή της Οσίας και κατέθεσε την αγωνία της Εκκλησίας για τα τεκταινόμενα,τις τελευταίες μέρες, σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών και την κατά Χριστόν διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

οσία μεθοδία

Η Οσία Μεθοδία της Κιμώλου γεννήθηκε στο νησί Κίμωλος στις 10 Νοεμβρίου 1865 μ.Χ., από γονείς ευσεβείς. Ο πατέρας της ονομαζόταν Ιάκωβος Σάρδης και η μητέρα της Μαρία. Είχαν τρεις γιους και πέντε θυγατέρες, από τις όποιες η δεύτερη ήταν η Ειρήνη η μετέπειτα Μεθοδία.

Η Άγια από μικρή είχε κλίση προς τα θεία και πάντα σύχναζε στην Εκκλησία. Όταν ήλθε σε κατάλληλη ηλικία, για να μη λυπήσει τους γονείς της, παντρεύτηκε έναν ναυτικό στο επάγγελμα. Αν και παντρεμένη, ο ζήλος της προς την εκκλησία παρέμεινε αμείωτος. Κάποτε όμως ο άντρας της, σε κάποιο του ταξίδι, ναυάγησε κοντά στη Μικρά Ασία και δεν ξαναγύρισε στην Κίμωλο. Τότε η Ειρήνη έγινε μοναχή στο ναό της Παναγίας της Οδηγήτριας στην Κίμωλο, από τον τότε Αρχιεπίσκοπο Σύρου Μεθόδιο μετονομασθείσα αντί Ειρήνης, Μεθοδία. Η χαρά της ήταν μεγάλη και ακολούθησε τα ευαγγελικά προστάγματα του Κυρίου με όλη της την ψυχή. Οι ασκητικοί της αγώνες ήταν μεγάλοι και αποτελούσε ζωντανό παράδειγμα για όλους. Η φήμη της μεγάλης της αρετής διαδόθηκε παντού και πλήθος γυναικών πήγαιναν να τη συναντήσουν, προκειμένου να βρουν πνευματικό καταφύγιο και λιμάνι από τις τρικυμίες της ζωής. Ο λόγος της Αγίας ήταν δροσιά και ίαμα στις ταλαιπωρημένες ψυχές. Επίσης η Μεθοδία, εκτός των άλλων χαρισμάτων, αξιώθηκε από τον Θεό και το χάρισμα να κάνει θαύματα.

Έτσι άγια αφού έζησε σ’ όλη της τη ζωή, απεβίωσε ειρηνικά την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 1908 σε ηλικία 43 ετών.

οσία μεθοδία

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ