Εορτή Οσίου Αρσενίου Καππαδόκου στη Μητρόπολη Κηφισίας

  • Dogma
κηφσίας

Με θρησκευτική ευλάβεια και τάξη τιμήθηκε η μνήμη του Οσίου Αρσενίου στη Μητρόπολη Κηφισίας

Η μνήμη του Οσίου ν Αρσενίου του Καππαδόκου εορτάστηκε στην Μητρόπολη Κηφισίας και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Εκάλης, όπου υπάρχει Ιερό Παρεκκλήσιο επ’ ονόματι του Αγίου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου, συμπαραστατουμένου από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. π. Νικάνωρα Καραγιάννη, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πεύκης-Μεταμορφώσεως Πανοσ. Αρχιμ. Ευστράτιο Δελατόλα και ιερείς της περιοχής. Την ώρα του Κοινωνικού ο Ιεροκήρυξ ομίλησε καταλλήλως για τον βίο του Αγίου Αρσενίου και τον δρόμο προς την Αγιότητα.

Τόνισε δε ότι ενώ αποτελεί δύσκολο μονοπάτι η οσιακή βιωτή του, εντούτοις είναι απαραίτητη η κατά Χριστόν μίμησή του στον πνευματικό μας αγώνα.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ποιμενάρχης κ. Κύριλλος έχει προσωπική ευλάβεια στον τιμώμενο Άγιο, καθώς είχε παρευρεθεί στην δεύτερη ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του, την οποία και είχε πραγματοποιήσει ο μακαριστός γέροντάς του, Μητροπολίτης Κερκύρας κυρός Τιμόθεος (Τριβιζάς).

 

 

TOP NEWS