Εορτή Ταξιάρχη στην Ορεινή Κρανιά Ολύμπου

  • Dogma
κρανιά

Πολλοί ήσαν οι πιστοί Χριστιανοί που ανέβηκαν στην ορεινή και πανέμορφη Κρανιά, την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017, προκειμένου να προσκυνήσουν την θαυματουργό εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και να λειτουργηθούν στην εορτάζουσα θαυμάσια πέτρινη εκκλησία Του, όπου είναι αφιερωμένη στην ανάμνηση του εν Χώναις θαύματος του Αρχιστρατήγου και Πρωταγγέλου Μιχαήλ.

Στη θεία λειτουργία στην Κρανιά έλαβαν μέρος πολλοί ιερείς και παρέστησαν ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κωνσταντίνος Κολλάτος και οι τοπικοί άρχοντες, ενώ στο τέλος της ιεράς πανηγύρεως, κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια της αυλής του Ταξιάρχη, ευλογήθηκαν οι άρτοι και τα προσφερόμενα υπό των ευσεβών κατοίκων του χωριού δώρα και τα πλούσια φρούτα που αποτελούν τους ευλογημένους καρπούς του όμορφου χωριού τους.

Ο π. Αχίλλιος εκήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στο μεγάλο θαύμα του Ταξιάρχου, ο οποίος πάντοτε αποκαλύπτεται με ένα τρόπο θαυμαστό στις καρδιές των ταπεινών ανθρώπων που αγαπούν τον Θεό και έκανε ιδιαίτερη μνεία τιμής και ευχαριστίας στον Ιερέα και τα δραστήρια μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου της ενορίας της Κρανιάς, για το πλούσιο και ευλογημένο έργο τους.

Στον πανηγυρικό εσπερινό την παραμονή της εορτής προέστη ο Αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων, ο οποίος ευλόγησε τις αρτοκλασίες και μίλησε θεολογικά και εποικοδομητικά στους προσκυνητές του Ταξιάρχου για το πρόσωπο και το έργο του Αρχιστρατήγου Μιχαήλ.

Krania_2017-5 Krania_2017-4 Krania_2017-3 Krania_2017-1

TOP NEWS