Εορτή θαύματος Αγίας Ευφημίας στη Νέα Χαλκηδόνα

  • Dogma
αγίας ευφημίας

Πανηγυρικά και με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η εορτή της αναμνήσεως του θαύματος της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ευφημίας κατά την Δ’ Οικουμενική Σύνοδο (451) στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στη Νέα Χαλκηδόνα.

Τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023 τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου και τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών.
Νωρίτερα, στο πλαίσιο του εορτασμού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μακάριος, παρουσία του ιερού κλήρου, υποδέχθηκε το Ιερό Λείψανο της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης, το οποίο τέθηκε στο μέσο το Ναού προς ευλογία και αγιασμό του πιστού λαού.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τρίτη 11 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών στην εορτή έδωσαν ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης, ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννης Βούρος, Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Αττικής, Αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού και των Κοινοτικών Συμβουλίων του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, φορείς της πόλεως και πλήθος πιστών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον πολύαθλο μαρτυρικό βίο της Αγίας Ευφημίας, επισημαίνοντας τη σημασία του θαύματος, που επετέλεσε κατά την Δ’ Οικουμενική Σύνοδο της Χαλκηδόνας, με το οποίο επικύρωσε την Ορθόδοξη Πίστη.

TOP NEWS