Η εορτή της Αγίας Ειρήνης στην Βλαχοκερασιά

  • Dogma
Βλαχοκερασιά

Ο Ιερός Ναός της Αγίας Ειρήνης στην Βλαχοκερασιά μετρά πολλούς αιώνες ζωής, αφού υπάρχει ιστορική έγγραφη αναφορά του από το έτος 1233.

Μέσα σε ένα κατάφυτο από ανθισμένα αιωνόβια ελαιόδεντρα περιβάλλον, στον οικισμό της Αγίας Ειρήνης στην Βλαχοκερασιά, λίγο ψηλότερα από τον ποταμό Ευρώτα, ο Εφημέριος, οι κάτοικοι, και οι αγρότες – ελαιοκαλλιεργητές και οικιστές του ως άνω οικισμού εκ της Βλαχοκερασιάς Αρκαδίας, αλλά και πλήθος κάτοικων των γύρω χωριών, με εκκλησιαστική κατάνυξη και κάθε λαμπρότητα, συμμετείχαν την Παρασκευή 5η Μαίου 2017 στην τέλεση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης, προς τιμή της Αγίας. Στις ιερές Ακολουθίες συμμετείχε, πέραν του Εφημερίου της Βλαχοκερασιάς π. Ιωάννου, και ο π. Δημήτριος Τσεκούρας, Εφημέριος του Ι. Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Τριπόλεως.

unnamed unnamed (17) unnamed (16) unnamed (15) unnamed (14) unnamed (9) unnamed (10) unnamed (11) unnamed (12) unnamed (13) unnamed (8) Βλαχοκερασιά unnamed (6) unnamed (4) unnamed (3) unnamed (2) unnamed (1)
Οι οικιστές του οικισμού της Αγίας Ειρήνης καθώς και οι λοιποί προσκυνητές προσέφεραν Αρτοκλασία, ενώ, μετά το πέρας των λατρευτικών εκδηλώσεων, συμμετείχαν στο παραδοσιακό πανηγύρι, που είχε οργανωθεί στον προαύλιο χώρο του Ναού. Ο Ιερός Ναός της Αγίας Ειρήνης μετρά πολλούς αιώνες ζωής, αφού υπάρχει ιστορική έγγραφη αναφορά του από το έτος 1233. Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι κάτωθεν του Ναού αναβλύζει ύδωρ (Αγίασμα) εξ ου και το προσωνύμιο της περιοχής «Αγιονέρι», όπου οι πιστοί νίβουν τα όμματά τους, αλλά και λαμβάνουν ως ευλογία ύδωρ, το οποίο καθ’ όλη την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τοποθετούν κάτωθεν της ιεράς Εικόνος της αγίας Ειρήνης.

TOP NEWS