Η εορτή της Αγίας Μαρίνας στην Χαλκίδα

  • Dogma
Χαλκίδα

Το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιουλίου πανηγύρισε με λαμπρότητα ο μεγαλοπρεπέστατος Ιερός Ναός της Αγίας Μαρίνης στην Χαλκίδα, ο οποίος δεσπόζει στον ομώνυμο Λόφο στην είσοδο της Πόλεως από τη νέα Κρεμαστή Γέφυρα.

Το Σάββατο 16 Ιουλίου 2016 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον πανηγυρίζοντα αυτόν Ι. Ναό στην Χαλκίδα, όπου χοροστάτησε στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό, κήρυξε το θείο λόγο και προεξήρχε της Λιτανείας της Ι. Εικόνος της Αγίας. Στους πανηγυρισμούς έλαβαν μέρος, ακόμη, Κληρικοί της Πόλεως, δηλαδή από την Χαλκίδα και συμμετείχαν πολυάριθμοι πιστοί, που είχαν κατακλύσει το Ι. Ναό και τον πέριξ αυτού χώρο από νωρίς το απόγευμα. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο βίο την Αγ. Μαρίνης και τα πολλά θαύματά της, τα οποία εξακολουθούν να γίνονται έως τις ημέρες μας. Τα αναλόγια διακόνησαν οι Ιεροψάλτες του Ι. Ναού και Καθηγητές θεολόγοι, κ. Γεώργιος Αντωνίου και κ. Αναστάσιος Βάχος, συνεπικουρούμενοι από πολλούς Ιεροψάλτες της Πόλεως και της Ι. Μητροπόλεως ευρύτερα.

4(40) αρχείο λήψης

Το πρωί της Κυριακής 17 Ιουλίου, κυριώνυμη ημέρα της Εορτής, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης – Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως, ο οποίος αναφέρθηκε στην δογματική διδασκαλία της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου, τους 630 Θεοφόρους Πατέρες της οποίας, τιμούσε η Εκκλησία κατ’ αυτή την Κυριακή. Λίγο πριν την Απόλυση ευχήθηκε εόρτια σε όλους τους προσελθόντες προσκυνητές και ιδιαίτερα σε όσους και όσες φέρουν το όνομα της Αγίας Μαρίνας, ενώ συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ι. Ναού Πρωτοπρεσβ. Νικόλαο Κούτο, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και του Φιλοπτώχου, τους ιεροψάλτες και όλους τους ενορίτες για την άψογη διοργάνωση της πανηγύρεως.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ