Η εορτή της Αγίας Παρασκευής στην κοιλάδα των Τεμπών

  • Dogma
κοιλάδα των Τεμπών

Μεγαλοπρεπώς εορτάσθηκε η μνήμη της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος χοροστάτησε την παραμονή της εορτής στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη μέσα στην όμορφη και γραφική κοιλάδα των Τεμπών και κάλεσε το χριστεπώνυμο πλήθος να ακολουθήσει τα βήματα της Αγίας, την αρετή της, την προθυμία της τον ιερό ενθουσιασμό της, την βιωματική πίστη της και την δυνατή ομολογία της ενώπιον του βασιλέως και των δημίων της, ενώ έκανε ιδιαίτερο λόγο για την δύναμη του μαρτυρίου, που αναδεικνύει τον μάρτυρα δυνατό και κραταιό εν Κυρίω, Θεόπτη και ουρανοβάμονα και που τον αξιώνει αυτό το μαρτύριο θείων και ιερών στιγμών και αποκαλύψεων. Στον εσπερινό συμμετείχαν πολλοί πατέρες, χορός Ιεροψαλτών, τα μέλη της διοικητικής επιτροπής του ιερού προσκυνήματος, τοπικοί φορείς και πλήθη φιλεόρτων χριστιανών.

2607lar (10) 2607lar (2) 2607lar (3) 2607lar (5)

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, Τρίτη 26 Ιουλίου 2016, τελέσθηκε η πανηγυρική θεία λειτουργία, υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτου π.Αχιλλίου, ο οποίος εκήρυξε από της εξέδρας του προαυλείου χώρου του ιερού προσκυνήματος τον θείο λόγο, σχετικά με τις τελευταίες ώρες της αγίας Παρασκευής και τις θερμές προσευχές της, προ του μαρτυρικού της τέλους.

2607lar (7) 2607lar (8) 2607lar (9)

Ο Σεβασμιώτατος κ.Ιγνάτιος το πρωί, ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στο ομώνυμο χωριό της Αγίας, με την ξεχωριστή ιστορία και την θαυματουργή και χαριτόβρυτη ιερά της εικόνα, την οποία προσκυνούν οι πιστοί με ιδιαίτερη ευλάβεια και πολλή αγάπη γνωρίζοντας πως η Αγία θεραπεύει ακόμη και στις μέρες μας πλήθη ασθενειών και ψυχικών ή σωματικών πληγών. Ευχήθηκε δε στους φιλαγίους πιστούς την χάρη και την ευλογία της Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής.

Διαβάστε εδώ γιατί η Αγία Παρασκευή θεωρείται προστάτιδα των ματιών;

Διαβάστε τον βίο της Αγίας Παρασκευής

Διαβάστε εδώ για την Αγία Παρασκευή στην Κοιλάδα των Τεμπών

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ