Η εορτή της Παναγίας της Ελεούσας στην Νιγρίτα

  • Dogma
Παναγίας

Με ιδιαίτερη τιμή η Νιγρίτα και η ευρύτερη περιοχή πανηγυρίζει με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ.κ.Θεολόγου την θαυματουργό Ιερή Εικόνα της Παναγίας Ελεούσας της Νιγριτινής, που είναι αποτεθησαυρισμένη στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο,  εβρισκόμενο στη βόρεια πλευρά του Νάρθηκα του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Νιγρίτης.

Το Εικόνισμα της Παναγίας είναι ακριβές αντίγραφο αυτού που βρίσκεται στην Ιερά Μονή Φιλοθέου Αγίου Όρους. Κλείνουν φέτος 10 χρόνια από την ημέρα που οι Φιλοθεΐτες Πατέρες με πρώτο τον Ηγούμενο π. Νικόδημο μας μετέφεραν την εικόνα και από τότε βρίσκεται κοντά μας σκέπουσα, φυλάττουσα και θαυματουργούσα! Ο φετινός πανηγυρικός της εορτασμός θα γίνει με το παρακάτω πρόγραμμα:

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου
7.30 μ.μ. Δέηση και Μεταφορά της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Ελεούσης από το Παρεκκλήσιό της στο κεντρικό κλίτος του Ναού. Πανηγυρική Αγρυπνία με την ευκαιρία της επετείου της κατάθεσεως του αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στον Ιερό μας Ναό.

Κατά την διάρκεια της Αγρυπνίας θα τελεστούν οι Ιερές Ακολουθίες: Εσπερινού, Λητής με Αρτοκλασία, Όρθρου, Αγιασμού και Θείας Λειτουργίας. (πέρας Αγρυπνίας περίπου στις 12.30π.μ.)

Θα επακολουθήσει εόρτιο κέρασμα στην αίθουσα του Ιερού Ναού.

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017
5 μ.μ. Εσπερινός.
5.30 μ.μ. Παράκληση στον Άγιο Γεώργιο.

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017
7.30 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
5.30 μ.μ. Πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία για την εορτή του Θεομητορικού Εικονίσματος της Παναγίας Ελεούσης της Νιγριτινής.
7 μ.μ. Ευχέλαιο.

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017
7.00 π.μ. Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ.κ. Θεολόγου.
6 μ.μ. Εσπερινός και Παράκληση της Παναγίας Ελεούσης.
Μεταφορά της Εικόνας της Παναγίας μας στο Προσκυνητάρι του Παρεκκλησίου της.

 

TOP NEWS