Η εορτή της Παναγίας της Τριχερούσας στην Φοινικούντα

  • Dogma
Παναγίας της Τριχερούσας

Με τη δέουσα λαμπρότητα τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός για την Παναγία Τριχερούσα,πολιούχο και προστάτιδα της Φοινικούντας, στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της γραφικής κωμόπολης.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβιδ, συγχοροστατούντων του Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου, του Θεοφ. Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου και του επιχωρίου Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου. Πλήθος πιστών συνέρρεε με ευλάβεια, για να προσκυνήσει τη χαριτόβρυτη εικόνα της Παναγίας της Τριχερούσας και να λάβει τη χάρη και την ευλογία της.

thumbnail_GTS_4885

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ. Ορμώμενος από το θαύμα της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Άγιο Ιωάννη το Δαμασκηνό, τόνισε ότι η άσκηση της ευγνωμοσύνης και της ευχαριστίας προς τον Θεό αποτελούν τα στοιχεία υγιούς πίστεως και τελείας εμπιστοσύνης στο θέλημα Του.

Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον οικείο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο για την τιμητική πρόσκλησή του στην πανήγυρη.

thumbnail_GTS_4864 GTS_4835

Οι εκδηλώσεις εορτασμού θα κορυφωθούν ΄σημερα με την τέλεση της πανηγυρικής πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και τη λιτάνευση της ιεράς εικόνος.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στον εορτασμό ο Υπουργός Εργασίας, Κοιν, Ασφάλισης και Κοιν. Αλληλεγγύης κ. Γεώργιος Κατρούγκαλος.

thumbnail_GTS_4877

Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός

TOP NEWS