Η εορτή της Πεντηκοστής στη Μητρόπολη Λαγκαδά

  • Dogma
Λαγκαδά

Η Εορτή της Γενεθλίου ημέρας της Αγίας μας Εκκλησίας, η Εορτή της Πεντηκοστής, τιμήθηκε με κάθε λαμπρότητα και εορτάσθη μεγαλοπρεπώς εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Το πρωί της μεγάλης Δεσποτικής Εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, ιερούργησε εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά και εν συνεχεία προέστη της Ακολουθίας του Εσπερινού της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος αναγιγνώσκοντας κατά την τάξιν τις Ευχές της Γονυκλισίας. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, αναφέρθηκε στην σημασία της σημερινής εορτής υπογραμμίζοντας μεταξύ των άλλων, ότι ο Θεός έρχεται και ολοκληρώνει το έργο της Θείας Οικονομίας Του καλώντας όλους μας σε Ενότητα πνευματική, εκκλησιαστική, οικογενειακή, κοινωνική, εθνική, παγκόσμια. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν θέλεουμε την ενότητα αυτή ή προτιμάμε να παραμένουμε προσκολλημένοι στο αίτιο εκείνο που έφερε την σύγχυση ανάμεσα στους ανθρώπους.

Η σημερινή ημέρα είναι μία αφορμή να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, να σβήσουμε το παλιό και να δεχτούμε στην ζωή μας το μήνυμα της Καινής Κτίσεως ζητώντας ταυτόχρονα τον Θείο Φωτισμό. Αυτό που λείπει από τον άνθρωπο είναι ο Φωτισμός του Αγίου Πνεύματος,  το Άκτιστο Φως,  για να μας κατευθύνει στην οδό της Σωτηρίας δίδοντάς μας παράλληλα προοπτική και αγιασμό, αρκεί βεβαίως να ακολουθούμε στην καθημερινότητα μας τον Χριστό, εφαρμόζωντας τον Λόγο και την Διδασκαλία Του. Το Πνεύμα το Άγιο είναι Εκείνο που συγκροτεί τον θεσμό της Εκκλησίας,  είναι Εκείνο που μοιράζει τα χαρίσματα και είναι εκείνο που μπορεί να μας φανερώσει την αλήθεια, δίδοντας μας την δύναμη αυτή την αλήθεια να την ομολογούμε και να την βιώνουμε σωστά. Προ της Απολύσεως του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος προεχείρησε Αναγνώστη, τον ευλαβέστατο νέο Χρήστο Ζωβοΐλη, μαθητή Λυκείου, ο οποίος με την παρουσία του θα στελεχώνει το αναλόγιο του Μητροπολιτικού Ναού και θα διακονεί το Ιερό Βήμα.

 

 

TOP NEWS