Εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Ναύπακτο

  • Dogma
Ιεραρχών

Την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018, μετά τον εσπερινό των Τριών Ιεραρχών, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου, πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Επαρχίας μας, που διαγωνίσθηκαν στον Γ’ Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό που προκήρυξε η Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Διαγωνισμός είχε θέμα τον πρώτο λόγο του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου προς Ευτρόπιον και τίτλο «Το ευμετάβλητο των ανθρωπίνων πραγμάτων και η θεραπευτική διαχείριση μιάς κρίσης. Μελέτη σε λόγο του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου».

Οι μαθητές κλήθηκαν να γράψουν ένα πεζό κείμενο με την μορφή δοκιμίου, διηγήματος, δρώμενου ή χρονογραφήματος ή ένα ποίημα. Τα ποιήματα αξιολογήθηκαν και βραβεύθηκαν ξεχωριστά.

Οι εργασίες των μαθητών παραδόθηκαν διά μέσου των Διευθυντών των Σχολείων στην Ιερά Μητρόπολη και τα αξιολόγησε επταμελής επιτροπή που αποτελείτο από τρεις θεολόγους (π. Θωμά Βαμβίνη, Απόστολο Τσακούμη, Ελέξη Εξάρχου), τρεις φιλολόγους (Μαρία Σύψα, Δώρα Σιαμπαλή, Χρυσούλα Μαντζαβά) και τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Πρωτοσύγκελλος π. Καλλίνικος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ευλογία και την γενική κατεύθυνση για την πραγματοποίηση της δημιουργικής και ωφέλιμης αυτής δραστηριότητας, τον Προιστάμενο της Δευτεροβάθμιας Χρήστο Καζαντζή, τους Διευθυντές και καθηγητές των Σχολείων, τα μέλη της Επιτροπής και τους διαγωνιζομένους που αν και είναι «οι πιο σκληρά εργαζόμενοι» στην πατρίδα μας, βρήκαν χρόνο να ασχοληθούν και να συμμετέχουν στον Διαγωνισμό.

Η κ. Χρυσούλα Μαντζαβά, μιλώντας εκ μέρους της Επιτροπής αξιολόγησης, παρουσίασε το θέμα και περιέγραψε τον τρόπο εργασίας της Επιτροπής.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος ανέλυσε εν συντομία τον λόγο του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου προς τον Ευτρόπιο, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ενασχόληση των παιδιών με τον λόγο των αγίων Ιεραρχών και τα συνεχάρη όλα για την συμμετοχή και την προσπάθειά τους.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε τα ονόματα των βραβευθέντων, που είναι:

Α’ βραβείο στον Φώτιο Χαντζή του Παναγιώτου, μαθητή της Γ΄ Τάξεως του 2ου Γενικού Λυκείου Ναυπάκτου, για το Ποίημά του με τίτλο «Ένας χρυσός λόγος».
Α’ βραβείο στην Έλενα Βράπι, μαθήτρια της Α΄ Τάξεως του 2ου Γενικού Λυκείου Ναυπάκτου, για το κείμενό της με τίτλο «Μετρώντας τα καλάθια της ζωής».
Έπαινος στην Σπυριδούλα Τόρε, μαθήτρια της Β’ Τάξεως του 2ου Γενικού Λυκείου Ναυπάκτου, για το κείμενό της με τίτλο «Τα πάντα ρεί».
Α’ βραβείο στην Μαριαντίνα Βερυκίου, μαθήτρια της Β΄ Τάξεως του 2ου Γυμνασίου Ναυπάκτου, για το ποίημά της με τίτλο «Ματαιότης ματαιοτήτων».
Α’ βραβείο στην Αργυρώ Ταμπάκη του Νικολάου, μαθήτρια της Γ΄ Τάξεως του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων ΠΑΝΟΥ Ναυπάκτου, για το κείμενό της με τίτλο «Η αλλαγή».
Β’ βραβείο στην Νικολίτσα Καρβούνη του Λεωνίδα, μαθήτρια της Β΄ Τάξεως του 2ου Γυμνασίου Ναυπάκτου για το κείμενό της με τίτλο «Ευτύχιος και Ευτρόπιος».
Γ’ βραβείο στον Αθανάσιο Καρδάρα του Δημητρίου, μαθητή της Γ΄ Τάξεως του 2ου Γυμνασίου Ναυπάκτου για το κείμενό του με τίτλο «Ελπίδα».
Έπαινος στην Αγγελική Τομαρά του Κωνσταντίνου, μαθήτρια της Β΄ Τάξεως του 2ου Γυμνασίου Ναυπάκτου, για το κείμενό της με τίτλο «Το ευμετάβλητο των ανθρωπίνων πραγμάτων και η θεραπευτική διαχείριση μιάς κρίσης. Μελέτη σε λόγο του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου».
Έπαινος στον Αθανάσιο Βαγενά του Κωνσταντίνου, μαθητή του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου, για το κείμενό του με τίτλο «Το ευμετάβλητο των ανθρωπίνων πραγμάτων και η θεραπευτική διαχείριση μιάς κρίσης. Μελέτη σε λόγο του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου».

Μετά την ανακοίνωση μερικοί βραβευθέντες ανέγνωσαν μέρος της εργασίας τους.

TOP NEWS