Εορτή του Αγίου Πνεύματος στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ.

  • Dogma
θεολογική σχολή

Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθηκε η εορτή του Παναγίου Πνεύματος (20/6/2016) στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό της Αγίας Τριάδος στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης, παρουσία του Κοσμήτορος, των Προέδρων των δύο Τμημάτων, Ομοτίμων Καθηγητών και εν ενεργεία, καθώς και πολλών φοιτητών.

Κατά την εορτή του Αγίου Πνεύματος στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, λειτούργησαν οι Ιερείς-Καθηγητές της Σχολής προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου και έψαλε η χορωδία της Σχολής υπό τη διεύθυνση του Επίκ. Καθηγητού π. Σπυρίδωνος Αντωνίου.

θεολογική σχολή θεολογική σχολή

Μετά τη θεία Λειτουργία ακολούθησε για όλους δεξίωση έξω από το χώρο του Παρεκκλησίου που βρίσκεται στον Δ΄ όροφο της Σχολής. Με το λατρευτικό αυτό εόρτιο γεγονός έκλεισε για εφέτος ο κύκλος των λειτουργικών ευκαιριών που έχουν οι φοιτητές κατά τη διάρκεια των μαθημάτων χειμερινού και θερινού εξαμήνου. Η νέα περίοδος θα ξεκινήσει πάλι τον Οκτώβριο του 2016 με το λατρευτικό Πρόγραμμα που προσδίδει ιδιαίτερο χαρακτήρα στα μαθήματα και αναδεικνύει το νόημα της Θεολογίας ως λειτουργικής και ευχαριστιακής.

θεολογική σχολή

θεολογική σχολή θεολογική σχολή

TOP NEWS