Εορτή του Γενεθλίου Τιμίου Προδρόμου στον Άγ. Παντελεήμονα Καμένων Βούρλων

  • Dogma
προδρόμου

Την Δευτέρα 24 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει το Γενέθλιον του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, στον Ιερό Ναό του αγίου Παντελεήμονος Καμένων Βούρλων, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου , χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου, με την ευλογητή παρουσία της αγίας Σιαγώνος του αγίου Ιωάννου.

Προ της απολύσεως ο Ποιμενάρχης Φθιώτιδος ευχαρίστησε για ακόμη μία φορά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζιχνών κ. Ιερόθεο για την μεταφορά και παραμονή του Ιερού Θησαυρίσματος στην Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων, η οποία και έδωσε την ευκαιρία για τέσσερις ημέρες σε όλους τους πιστούς κατοίκους της Ενορίας και στους λουομένους παραθεριστάς να προσκυνήσουν την Αγία Σιαγώνα  και να προσευχηθούν στον Μεγάλο άγιο της Εκκλησίας μας.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον  κ. Ιερόθεο να του δίδει ο Θεός , δια πρεσβειών του Τιμίου Προδρόμου έτη πολλά και πανευφρόσυνα με υγεία και δύναμη να συνεχίζει την καλλίκαρπο Αρχιερατεία του στην Ιερά Μητρόπολή του και στο ευλογημένο ποίμνιο του. Επίσης συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Χριστοφόρο Κολοκυθά, τα Μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου  και όλους τους συνεργάτες και εθελοντές της Ενορίας για την άρτια διοργάνωση της υποδοχής και φιλοξενίας του Ιερού Λειψάνου, ευχόμενος ο Τίμιος Πρόδρομος να πρεσβεύει και να σκεπάζει πάντοτε την Ενορία και την πόλη των Καμένων Βούρλων.

Μετά την διανομή του αντιδώρου ακολούθησε κέρασμα στο Γραφείο του Ναού και η αγία Σιαγώνα αναχώρησε από τον Ναό του αγίου Παντελεήμονος για την Ιερά Μονή αγίας Παρασκευής Ροδολείβους, όπου και φυλάσσεται.

προδρόμου

TOP NEWS