Εορτή του «Μάη – Θανάση» στη Θουρία Μεσσηνίας

  • Dogma
μάη -θανάση

Στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου,  στην κωμόπολη της Θουρίας,  του Δήμου Καλαμάτας,  τιμήθηκε σήμερα  η εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του εν Αγίοις  πατρός ημών Αθανασίου του Μεγάλου,  Πατριάρχου Αλεξανδρείας, γνωστή ως εορτή του “Μάη-Θανάση”.

Του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη  ο  Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς πλαισιωμένος από τον εφημέριο του Ναού Αρχιμ. Νικόδημο Αγγελόπουλο και τον εφημέριο της Εύας Μεσσηνίας π. Παναγιώτη Βλάχο.

Ο Πρωτοσύγκελλος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στα μηνύματα που μας προβάλλει η πατερική και θεολογική διδασκαλία του τιμωμένου Αγίου και στην τιμή που του αποδίδει η Αγίας μας Εκκλησία.

Το παρόν έδωσαν οι Βουλευτές κ. Ιω. Λαμπρόπουλος, Περ. Μαντάς και Μιλτ. Χρυσομάλλης, οι Αντιδήμαρχοι Καλαμάτας κ. Δημ. Μαστραγγελόπουλος, Αναστ. Σκοπετέας, Γεώργ. Φάββας και πολλά μέλη του Δημ. Συμβουλίου Καλαμάτας και του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου. Να σημειωθεί ότι λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνος του Αγίου

TOP NEWS