Η εορτή του προφήτη Ηλία στη Μητρόπολη Κορίνθου

  • Dogma
Κορίνθου

Την Τρίτη, 19 Ιουνίου 2016, παραμονή της μνήμης του Προφήτου Ηλιού, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος χοροστάτησε στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό στο πανηγυρίζον Ι. Μετόχιο της Ι. Μονής Θεομήτορος, της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του Προφήτου Ηλιού στο Λουτράκι.

Τον Σεβ. Ποιμενάρχη Κορίνθου πλαισίωσαν, ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αγάπιος Δρίτσας, Καθηγούμενος της Ι. Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου και Γενικός Αρχ/κός Επίτροπος της Αποστολικής Ι. Μητροπόλεως, ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Πέτρος Ρούσσος, Αρχιερατικός Επίτροπος Βόχας, ο Ιερομ. π. Πρόδρομος Αντωνίου και ο Ιεροδιακ. π. Λογγίνος Αρχόντης, αδελφοί της Ι. Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου και ο εξυπηρετών λειτουργικώς την Ι. Μονή Κληρικός π. Δημήτριος, στον οποίο ο Σεβ. Ποιμενάρχης Κορίνθου παρεχώρησε την διακονία του λόγου.

104_8914 104_8936
Μετά το πέρας της λιτανείας, πέριξ του Καθολικού της Ι. Μονής και πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος Κορίνθου, αφού αναφέρθηκε στα Παλαιοδιαθηκικά αναγνώσματα ευχήθηκε στην Ηγουμένη και την αδελφότητα της Ι. Μονής ο Θεός δια πρεσβειών του Ενδόξου Προφήτου να τους δίδει έμπνευση, υγεία, φωτισμό και χάρη, ώστε να συνεχίσουν το πολύ σημαντικό έργο τους μέσω και των Εκπαιδευτηρίων, που λειτουργούν υπό την αιγίδα τους στην Αθήνα και να συντελέσουν, ώστε οι από την εκπαιδευτική τους προσπάθεια εξερχόμενοι μαθητές να είναι άνθρωποι ζήλου ενθέου και διάκονοι επ’ αγαθώ των συνανθρώπων τους.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ