Εορτή Τριών Ιεραρχών στη Μητρόπολη Κηφισίας

  • Dogma
κηφισίας

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη των Τρίων Μεγάλων Ιεραρχών καί Οικουμενικών Διδασκάλων, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου καί Ιωάννου του Χρυσοστόμου, στην Ιερά Μητρόπολή Μητρόπολη Κηφισίας.

Στη Μητρόπολη Κηφισίας καί ειδικότερα στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου καί Παύλου Πεύκης, στο Πνευματικό Κέντρο του οποίου υπάρχει Παρεκκλήσιο τιμώμενο επ’ ονόματι των Αγίων Ιεραρχών.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου καί Ωρωπού κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από τους ιερείς της ενορίας.

Πρό της απολύσεως της Θείας Μυσταγωγίας, ετελέσθη Μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των Κεκοιμημένων δούλων του Θεού, μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών καί πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, ο οποίος προ ένδεκα χρόνων μετέστη προς Κύριον, των Διδασκάλων του Γένους μας, καί των κυριών του πρώτου συλλόγου ανεγέρσεως του Ι. Ναού επ’ ονόματι «Σύλλογος Κυρίων καί Δεσποινίδων «οι Τρείς Ιεράρχες», οι οποίες ήταν οι πρώτες που εργάστηκαν συστηματικά για την θεμελίωση καί την ανέγερση του σήμερα υπάρχοντος Ι. Ν. Αγίων Αποστόλων Πεύκης.

κηφισίας

TOP NEWS