Εόρτια του Μητροπολίτου Τρίκκης Χρυσοστόμου (ΦΩΤΟ)

  • Δόγμα

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου με Πανηγυρική Αρχιερατική Ιερά Αγρυπνία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023.

Εορτή και πανήγυρις για την Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης η 13η Νοεμβρίου αφού την ημέρα ταύτη εορτάζει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου με Πανηγυρική Αρχιερατική Ιερά Αγρυπνία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023.

Στον κατάμεστο Ιερό Ναό από πιστούς, Αρχές και Μοναστικές Αδελφότητες του τόπου, της Ευχαριστιακής Συνάξεως προεξήρχε ο εορτάζον Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντος συλλειτουργούντων του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Επιφανίου Αρβανίτη, του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως μας Μητροπόλεως Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Αλεξίου Κανίνα, του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Βησαρίωνος Καραμήντζιου του Ιεροκήρυκος Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Αχιλλίου Τσούτσουρα, ιερέων και Διακόνων της Ιεράς μας Μητροπόλεως και αλλαχού. Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυλώνος κ. Χριστόδουλος.

Την ώρα του «Κοινωνικού» κατά το Θείο Κήρυγμα ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Επιφάνίος Αρβανίτης στο σύντομο κήρυγμά του ομίλησε για τον Ιερό Χρυσόστομο και ευχήθηκε καταλλήλως εκ μέρους όλων στον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο.

Πριν το τέλος της Ιεράς Αγρυπνίας ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης ευχαρίστησε τον κλήρο, τους τοπικούς άρχοντες και το λαό της επαρχίας του, για τη συμμετοχή τους στα ονομαστήριά του. Ζήτησε δε, τις προσευχές όλων των παρισταμένων για να του χαρίζει ο Θεός ταπείνωση και δύναμη προς εκπλήρωση της Αρχιερατικής του διακονίας.

Κατά τη διανομή του αντιδώρου ο εορτάζον Μητροπολίτης δέχθηκε τις ευχές του εκκλησιάσματος.

Σεβασμιώτατε, εκ βάθους καρδίας Σας ευχόμαστε τα έτη Σας να είναι πολλά με ακλόνητη υγεία και ο Δωρεοδότης Ιησούς Χριστός να Σας χαρίζει κάθε αγαθό και τέλειο δώρημα δια την δόξα της Αγίας Μας Εκκλησίας και την σωτηρία του θεοφιλούς Αυτής ποιμνίου.

Πολυχρόνιον ποιήσαι Κύριος ο Θεός,

τον Σεβασμιωτατον Μητροπολίτην και Πατέρα ημών

κ.κ. Χρυσόστομον.

Κύριε φύλλατε αυτόν

ΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ!!!

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

TOP NEWS