Εόρτιος εσπερινός Παναγίας Φανερωμένης στην Ερμούπολη

  • Dogma
παναγίας

Στον εόρτιο εσπρερινό της Παναγίας Φανερωμένης στην Ερμούπολη χοροστάτησε την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Σύρου Δωρόθεος Β’.

Προερχόμενος από τη Μύκονο, μέσω Τήνου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επέστρεψε με σκάφος το απόγευμα στην Ερμούπολη και, άμα τη αφίξει του, χοροστάτησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος κατά τον Εόρτιο Εσπερινό της Παναγίας της «Φανερωμένης», θαυματουργή εικόνα της Οποίας φυλάσσεται σ´ αυτόν από δεκαετίες.
Στην ομιλία του προς τους πιστούς, που είχαν συρρεύσει στο Ναό, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β´ αναφέρθηκε στη θέση των Θεομητορικών εορτών κατά τη διάρκεια του Λειτουργικού χρόνου και στο πώς ο κάθε άνθρωπος αναγνωρίζει και βιώνει τις ευεργεσίες της Παναγίας στη ζωή του.
Μετά το πέρας του Εσπερινού τελέσθηκε Ιερά Παράκληση προς τη Θεοτόκο.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β´ αύριο νωρίς το πρωί, αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, θα πλεύσει με σκάφος στην ιερά νήσο Τήνο και θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό της Αγίας Θέκλας, κτητορικό Ναό του αοιδίμου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Αγαθονίκου Φιλιππότη, του Τηνίου, και θα τελέσει το τριετές Μνημόσυνο του μακαριστού Ιεράρχου, προευτρεπισθέν από τους οικογενείς του.

παναγίας παναγίας

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ